La Web 2.0 al Sector Cultural
Emma Giné, Comunicadora, Relacions Públiques i Historiadora de l'Art.
Els nous mitjans de comunicació social: facebook, twitter, youtube, flickr, blocs, wikis i altres xarxes estan transformant la manera en que les persones accedeixen a la informació cultural. Cada vegada més es decideixen els museus i les exposicions que es visitaran o els llibres que es llegiran en funció de la informació que es pot trobar a la web 2.0. El fet que les xarxes socials no tinguin fronteres permet a les entitats culturals donar a conèixer, promocionar i mostrar els seus artistes, fons de col.lecció, exposicions, activitats en els mercats internacionals, cosa que seria gairebé impensable en el món analògic anterior.
Malgrat que hi ha un interès creixent del sector cultural per estar present a les xarxes socials, en el cas de les galeries d’art no aprofiten tot el potencial que aquestes noves tecnologies els poden oferir. Segons l’estudi realitzat pel portal cultural www.dosdoce.com “La visibilidad de las galerías de arte en Facebook”:
Llegir més articles d'opinió d'Emma Giné.
- La meitat de les galeries són a Facebook, però, degut a la seva escassa activitat en aquesta xarxa i la manca de fotografies sobre les obres, el número de seguidors acostuma a ser bastant baix, entre 300 i 500, comparat amb els més de 3.000 que tenen moltes galeries europees i americanes, que interactuen a diari.
- El % és encara més baix per a les galeries que mostren els seus artistes a Flickr, o que tenen un canal propi a Youtube.
- Per últim, la presència a Twitter és gairebé nul.la desaprofitant el contacte amb els periodistes culturals, col.leccionistes d’art, historiadors i persones interessades que consulten aquesta xarxa per trobar-hi les darreres informacions sobre el sector.
Llegir més articles d'opinió d'Emma Giné.