L'artista Antoni Miró crea una escultura en record de la Batalla d'Almansa

"Almansa 1707" és el títol de l'escultura que l'artistà alcoià Antoni Miró ha donat a la Universitat d'Alacant (UA). Segons paraules del pintor i escultor, l'obra, elaborada expressament per a la Universitat, té com a objectiu "redescobrir la història i recuperar la identitat" dels valencians, ja que es tracta d'una batalla de la qual "tothom n'ha sentit parlar, però ningú no sap ben bé què hi va passar", ha afegit. L'escultura s'inspira en un quadre del pintor Ricardo Balaca (1862) i té unes dimensions de 2,90 x 10 x 1,20 metres i un pes de 4 tones i mitja.

Demà, dimarts dia 8 de febrer, a les 11 h, tindrà lloc davant de la font situada al costat de la Facultat de Filosofia i Lletres del campus de Sant Vicent l'acte d'inauguració de l'obra, que comptarà amb l'assistència, entre d'altres, del mateix artista i del rector de la Universitat d'Alacant, Ignasi Jiménez Raneda.

Tot seguit, el Museu de la Universitat d'Alacant (MUA) acollirà una taula redona sota el títol "Històries (de la nostra història): l'art valencià contemporani i Antoni Miró", en la qual participaran, a més de l'artista alcoià,  el crític i historiador d'art Daniel Giralt-Miracle, l'escriptora i periodista Isabel Clara Simó, així com el comissari de l'exposició antològica sobre Miró "Històries (de la nostra història)" i director del Secretariat de Cultura, Carles Cortés. /Font

Entrades populars