El Picasso més car s´exhibeix a la Tate de Londres

El Picasso 'Nudo, Hojas Verdes y Busto' és el quadre més car venut mai en una subhasta, i a partir d'aquest dilluns, es pot admirar a la Tate Modern de Londres. El quadre, pintat per Pablo Picasso en un sol dia de 1932, es va vendre a la casa de subhastes Christie's de Nova York per la xifra rècord de 106,5 milions de dòlars, uns vuitanta milions d'euros. El comprador és avui dia encara un misteri, però la premsa britànica apunta a que podria ser un col·leccionista vinculat al Regne Unit, ja que ha decidit que el quadre s'exhibeixi a la Tate Modern. El quadre es pot admirar a la sala 'Picasso' del museu gràcies a un préstec del propietari a la Tate.

'És un quadre molt destacat de Picasso, i estic encantat de que, gràcies a la generositat del prestamista, el podem exposar davant del públic britànic', ha assegurat al diari 'The Guardian' el director de la Tate Modern, Nicholas Serota. Tot i que mai s'ha confirmat el nom del propietari, el New York Times va apuntar que podria ser el magnat rus del futbol propietari del Chelsea FC, Roman Abramovich. 

L'obra 'Nudo, Hojas Verdes y Busto' és un retrat de Marie-Thérèse Walter, una de les amants de Pablo Picasso, però també permet copsar una figura de perfil del propi pintor. Segons el director de la Tate, el quadre és 'reconegut com una de les principals fites' de Pablo Picasso durant el període d'entreguerres. 

Picasso va conèixer a Walter a París, quan ella tenia només 17 anys. El pintor i la jove van mantenir una apassionada relació d'amants fins l'any 1932, quan Picasso va optar per una altra de les seves muses, Dora Maar./ Font

Entrades populars