ELAA convida Isidoro Valcárcel i Eva Loot

Els dos artistes seran a Girona dins les activitats de l'arxiu europeu de la performance dels mesos de març i abril.

L'EUROPEAN LIVE ART ARCHIVE (ELAA) comptarà amb la presència dels artistes Isidoro Valcárcel Medina el proper 21 de març i Eva Lootz, el 26 d'abril. Ambdós ostenten un 'Premio Nacional de las Artes Plàsticas' concedits pel Ministeri de Cultura espanyol:

Valcárcel, el va rebre el 2007 i Eva Lootz, el 1994. Els dos artistes seran entrevistats a Girona per l'equip d'ELAA per recollir la seva experiència entorn de la performance i incloure'l a l'arxiu. El projecte ELAA, coordinat per la Càtedra d'Art i Cultura Contemporanis de la Universitat de Girona que treballa associada amb la Ruskin School of Drawing and Fine Art, University of Ofxord i el centre GlogauAIR de Berlín, és el primer centre de documentació i investigació de performance d'abast europeu que es crea a l'Estat espanyol i té l'objectiu recollir informació sobre aquest art i documentar-lo per a la recerca i l'ensenyament.

Isidoro Valcárcel Medina: compromís i coherència

Isidoro Valcárcel Medina (Múrcia, 1937) té una extensa trajectòria en el món de l'art, des de la pintura a projectes d'arquitectura, peces sonores, pel·lícules, llibres i, per suposat, les accions. Tant la seva trajectòria històrica com les seves intervencions més recents revel·len una actitud compromesa i aliena a la dinàmica del mercat de l'art. El seu treball al llarg de més de 40 anys es caracteritza pel rigor i la coherència.

Eva Lootz: domini de tots els llenguatges artístics

Eva Lootz (Viena, 1940) viu i treballa a Madrid des de 1965. Aquesta artista plàstica ha estat molt reconeguda per les seves escultures tot i que ha treballat diferents llenguatges artístics com les instal·lacions, el dibuix, el gravat, la fotografia, el so i el vídeo. Lootz treballa la relació entre la matèria i el llenguatge amb una voluntat de transgredir els límits històrics de l'art al convertir les seves obres en petjades del procés.

ACTIVITATS ELAA MARÇ-ABRIL 2011

21 de març de 2011
Entrevista a Isidoro Valcárcel Medina, al Museu d'Art de Girona (activitat no oberta al públic)

26 d'abril de 2011
Entrevista a Eva Lootz, al Museu d'Art de Girona (activitat no oberta al públic)

Entrades populars