Somcurts, el nou festival de curtmetratges ambientals de Girona

L'èxit del Concurs de Fotografia Naturalista ha animat l'Associació de Naturalistes de Girona i l'Ateneu Juvenil, Cultural i Naturalista de Girona ha posar en marxa el Somcurts, un concurs i festival de curtmetratges ambientals de Girona. Fins el 22 de maig es poden presentar obres per participar al concurs, que s'organitza en col•laboració amb el Festival Internacional de Medi Ambient (FICMA).

Conscients de les capacitats creadores de professionals i amateurs, s'obre una nova etapa, una nova aventura que ha de mostrar-nos els problemes, les victòries, els perills i les esperances del nostre medi ambient en format audiovisual curt. Quan parlem de medi ambient, volem dir tot allò que succeeix en aquesta fina capa on l'ésser humà es relaciona amb el seu entorn i la resta d'espècies, en definitiva, on la vida assoleix el seu màxim. Amb la intenció de mostrar tot aquest ventall de problemàtiques i meravelles, neix el Festival de curtmetratges ambientals de Girona SOMCURTS. Una mostra que ens ha de permetre viatjar fins a la mateixa ànima de la terra.

Els participants podran presentar les seves obres audioviduals, d'un màxim de 20 minuts, fins el 15 de maig de 2011. Després se celebrarà la reunió del jurat, format per professionals del món audiovisual i del medi ambient, que valorarà el desenvolupament de la temàtica, la tècnica emprada, la composició i la creativitat.

La inscripció al Somcurts és gratuïta i cal enviar per correu postal una còpia en DVD del curtmetratge a l'Associació de Naturalistes de Girona i per correu electrònic a somcurts@naturalistesgirona.org la fitxa d'inscripció perfectament omplerta i una imatge del film en format .jpg per ser utilitzada en la difusió. A la pàgina web www.naturalistesgirona.org/somcurts s'hi poden trobar les bases, el calendari complet i el full d'inscripció.

Somcurts és un festival impulsat per l'Associació de Naturalistes de Girona i l'Ateneu Juvenil, Cultural i Naturalista de Girona. Compta amb la col•laboració de l´Escola de Realització, Audiovisual i Multimèdia (ERAM), el Museu del Cinema de Girona, el Cinema Truffaut, l'Estació Jove de Girona i l´Ajuntament de Girona. El festival es duu a terme amb la col•laboració especial del Festival Internacional de Cinema de Medi Ambient (FICMA). Té el suport d'Urbaser, la Diputació de Girona, la Generalitat de Catalunya i l´Obra Social "la Caixa".

Calendari d´activitats

Fins el 22 de maig de 2011. Termini de recepció de propostes a la seu de l'ANG.
Maig de 2011. Final de mes reunió de deliberació del jurat.

1- 8 juny de 2011. Projecció i acte en el marc del FICMA. Barcelona. (Per concretar).

3- 5 juny de 2011. Projecció i acte a la fira Eco.sí. Girona. (Per concretar).

16 desembre de 2011. Lliurament de premis del Concurs de Fotografia Naturalista i projecció dels guanyadors Somcurts. Girona.

17 i 18 desembre de 2011. Projecció dels participants del Somcurts i una selecció del FICMA 11. Girona.

Entrades populars