13 escultures a Can Mario de Palafrugell

La Fundació Vila Casas ha instal·lat un total de 13 escultures, de la seva propietat, a l'espai enjardinat de la plaça de Can Mario. L'anomenat Jardí d'escultures és un projecte finançat per la Fundació Vila Casas, que compta amb les propostes escultòriques de 13 artistes contemporanis arrelats a l'Empordà, un conjunt de treballs que s'emplacen al voltant del dipòsit d'aigua modernista d'aquesta plaça.

La presentació del jardí escultòric ha estat realitzada pel president de la Fundació Vila Casas, Antoni Vila Casas, i per l'alcalde de Palafrugell, Sergi Sabrià, amb la presència també dels artistes escultors que han realitzat les obres. Aquesta iniciativa, de la Fundació Vila Casas, en col·laboració amb l'Ajuntament de Palafrugell, té per objectiu dinamitzar, promoure i apropar l'art a la ciutadania; assemblar, en definitiva, urbanisme i paisatge. Les 13 obres, concebudes en ferro i acer i realitzades sota una temàtica lliure, posen de manifest i evidencien la diversitat d'influències i referents dels artistes seleccionats.

Així doncs, és possible trobar al·lusions al culte solar i les ruïnes celtes com exemplifica l'obra d'Emili Armengol DAEG, el món zen al qual fa referència Francesc Ruestes amb l'obra Tantra, l'escultura Ocell de la Cultura 2, de Llucià González que ens remet al món de la papiroflèxia, i les obres Mebius XLVIII de Josep Canals i Miquel i Liberación de 3 círculos, de Nei Albertí que referencien el món numèric. No obstant, les formes humanes i animals també es deixen entreveure en d'altres treballs, com en les obres Parella, d'Alfonso Alzamora; Dona universal, de Rosa Serra; Joan Totemman, de Medina-Campeny; Menina Vila Casas, de José Luis Pascual o, per últim Los guardines del lago, de Manel Solà o Toro, de Manel Àlvarez. Finalment, les obres d'Alberto de Udaeta, Doble sombra de acero i d'Enric Pladevall, A l'ombra, conclouen el conjunt.

Així mateix, el projecte escultòric Un jardí d'escultures, compta amb una exposició paral·lela a la sala La Galeria, espai vinculat a l'Àrea de Cultura de l'Ajuntament, que acull els esbossos, estudis i dibuixos preparatoris elaborats per a cada un dels projectes.

Entrades populars