El portal Culturcat, finalista dels Premis Festibity

El portal Culturcat és un dels tres projectes finalistes dels Premis Festibity, en la categoria d'Iniciativa TIC. Aquests premis els promou la Facultat d'Informàtica de Barcelona de la UPC i el Cercle Fiber del mateix centre.

Juntament amb el portal dedicat a la cultura catalana, concorren als premis un projecte de digitalització que duu a terme la Fundació Tàpies de Barcelona i desenvolupat per l'empresa UPCNet, i el disseny i implantació del procediment de registre i acreditació per al Mobile World Congress, desenvolupat per Oracle i Indra. Culturcat és el portal sobre la cultura catalana engegat pel Departament de Cultura el mes de setembre de 2010.

La novena edició de la Festibity està dedicada a la creació a través de l'art i de les TIC, amb el lema "artísTIC". Segons els organitzadors, "l'art ha estat la manifestació de la cultura i de la societat en què vivim, i actualment integra tant els recursos expressius tradicionals com els nous canals que ofereixen les noves tecnologies". Així, "l'art i les TIC transcendeixen i es converteixen en una experiència, un nou llenguatge, un nou codi de relació i de comunicació, una manera de pensar i d'actuar diferent". L'art i les noves tecnologies esdevenen disciplines transversals.

El lliurament dels Premis Festibity es farà el 19 de maig vinent, a la Sala Marquès de Comillas del Museu Marítim de Barcelona. I servirà també per celebrar el desè aniversari del Cercle Fiber. Entre els guanyadors de les edicions precedents, en aquesta mateixa categoria, hi ha el Projecte Argos de l'Institut Català de la Salut, Localret, l'Agència Catalana de l'Aigua i el Projecte B on line de l'Ajuntament de Barcelona.

Entrades populars