Sant Jordi Medieval a Hostalric

La Festa Medieval d'Hostalric arriba a la seva 15a edició plenament consolidada. Aquest any, però, la coincidència amb Sant Jordi fa que adquireixi un cert caràcter literari, a més d'històric i festiu. A banda de la participació d'algunes llibreries locals en l'organització de la festa, entre les novetats d'aquest any hi ha la potenciació dels grups de reconstrucció històrica. Una altra de les novetats d'aquest any és que la taverna nocturna es farà dissabte a la nit en lloc de diumenge.

Com cada any, hi haurà campament i espectacles militars, falconeria, fira artesanal, tallers infantils, exposicions, dansa del ventre i moltes altres activitats. Les activitats arrenquen aquest divendres (22 d'abril) i duraran tot el cap de setmana. Com ja és tradicional, festa culminarà amb el gran Sopar Espectacle Medieval al pavelló poliesportiu. Un sopar amenitzat que aplegarà prop de 900 persones.

El sopar –fet a l'estil medieval- es començarà a preparar a primera hora del matí. S'hi couran una vedella i quatre porcs sencers. La major part de les activitats es concentren pels carrers del nucli antic del municipi, des de l'Ajuntament fins a l'esplanada de l'escola, i al voltant del castell. Com ha passat aquests darrers anys, la delicada situació econòmica dels consistoris ha obligat a organitzar la festa sota estrictes criteris d'austeritat, el que no li resta, però, atractiu i espectacularitat. Durant aquests tres dies s'espera que visitin la Festa Medieval d'Hostalric entre 10.000 i 15.000 persones. /Font

Entrades populars