27 finalistes opten al 12è Premi de Pintura Ricard Camí de Terrassa

Obra guanyadora del 2009 (Sense títol, sèrie 5, núm. 7, d'Anna Miralles).

27 obres de pintors catalans o residents a Catalunya són finalistes del 12è Premi de Pintura Ricard Camí, un certamen biennal amb què l'Obra Social d'Unnim —fins ara, la de Caixa Terrassa— promou aquest art i en projecta nous valors del país. S'hi han presentat, en total, 447 obres de 353 artistes, entre les quals el jurat, format per cinc experts en art, ha triat les 27 seleccionades, que aspiren a un premi dotat amb 18.000 euros i a un accèssit de 6.000.
Gratuït i obert a tothom, l'acte de lliurament tindrà lloc demà dimecres 25 de maig a les 20 h al Centre Cultural Unnim (rambla d'Ègara, 340. Terrassa). L'encapçalaran el president d'Unnim, Jaume Ribera, i el director general adjunt de la caixa, Enrique Lizaso.
El Premi de Pintura Ricard Camí es va instituir l'any 1988 amb la finalitat d'estimular la creació pictòrica i de contribuir a la promoció i a la projecció de joves valors. Amb el pas dels anys, s'ha anat introduint en els cercles culturals, artístics i docents, i ha esdevingut una cita tradicional dins del panorama artístic català i un aparador de la pintura actual que pretén ser una referència de tendències i de propostes noves de la plàstica contemporània a Catalunya.
Cada dos anys, els artistes tenen l'oportunitat de presentar les seves noves creacions i d'optar a uns premis que compten amb l'incentiu d'una dotació econòmica important i amb un jurat altament qualificat, format per persones de prestigi en els àmbits de la crítica, de la història de l'art i de l'activitat artística.
En cada edició, es constata una presència rica de llenguatges i de tècniques, una inquietud innovadora dels participants, un bon nivell qualitatiu i una participació d'artistes d'arreu, fet que palesa la continuada difusió del premi per tot el territori de Catalunya i l'alt interès que desperta en el món de l'art, i especialment entre els joves creadors.

Aquesta biennal és també un record permanent a la figura de Ricard Camí, que va ser president de Caixa Terrassa i que va tenir sempre una especial sensibilitat per la cultura i l'art, i en particular per la pintura.

Obra Social d'Unnim
Rambla D`Egara,350
08221 Terrassa
t 937397881

Entrades populars