Oficina 36 a SWAB 2011 de Barcelona


Oficina 36 es complau convidar-vos a la Fira Internacional d'Art Contemporani de Barcelona SWAB 2011, del pròxim dijous 26 al 29 de maig de 2011.

És de gran interès per a Oficina36 la seva participació en un esdeveniment artístic de caràcter comercial, com és una fira d’art contemporani, per tal de crear sinergies i aliances amb els diferents agents culturals i artístics presents a Swab i apropar els artistes d’Oficina36 a esferes professionalitzadores del sector de l’art contemporani.

Paral·lelament, Oficina36 ha organitzat un CICLE DE CONVERSES amb els artistes que representa la plataforma i els assistents, que esdevindrà al stand núm. 39 de la Fira, i una TAULA RODONA anomenada La gestió de l'obra d'art. La relació entre l'artista i el gestor, que tendrà lloc el proper dissabte 28 de maig a les 18h al CCCB.

_Què?
Fira Internacional d'Art Contemporani de Barcelona SWAB 2011

_Quan?
26 - 29 MAIG 2011

_On?
Fira de Barcelona_Pavelló 2 / Stand núm. 39
Plaça Espanya_Entrada pel C/ Lleida

_Activitats paral·leles?
Cicle de converses_27,28 i 29 MAIG 2011 / Fira de Barcelona_Pavelló 2 / Stand núm. 39
Taula rodona: La gestió de l'obra d'art. La relació entre l'artista i el gestor_28 MAIG 2011_18h / CCCB

Oficina36 és un despatx per a la gestió d’obra i representació d’artistes emergents residents a Barcelona. Constituïda com una associació sense ànim de lucre, pretén posicionar-se com a pont o enllaç entre els artistes emergents i les àrees que professionalitzen el sector de les arts visuals.

La plataforma neix des de l’anàlisis del sector artístic emergent de Barcelona, on conviuen dos móns paral∙lels: per una banda, el sector “professional” (galeries, fires d’art, entre d’altres), i per una altra, el sector anomenat “art emergent”, on els artistes depenen de convocatòries públiques per a realitzar exposicions o mostrar el seu treball, sense obtenir una resposta professionalitzadora per part de la institució.

Aquesta fissura que s’estableix entre aquests dos sectors no permet als artistes emergents accedir a esferes on es pugui professionalitzar la seva obra, i per tant, s’estableix una jerarquia entre un treball que es considera professional i visible, i un altre, que es considera amateur i invisible.

Oficina36 té dos eixos d’actuació: difusió i promoció dels artistes en cartera a nivell local, nacional i internacional, i assessorament dirigit a artistes emergents.

Les accions que desenvolupa Oficina36 per aconseguir els seus objectius en basen en: l’exhibició, venda i lloguer d’obra, la realització, planificació i coordinació de projectes artístics i culturals, i la impartició de conferències, seminaris i workshops.

Oficina36 està composta per dues carteres d’artistes emergents: la cartera A correspon als deu primers artistes residents a Oficina36, i al segon any, aquests artistes passen a la cartera B, de manera que 10 artistes nous entre a la cartera A, i així sucessivament.

Oficina 36
oficina36@oficina36.es
http://www.oficina36.es/
http://www.oficina36oficina36.blogspot.com/

Entrades populars