Estiu 2011 a la Fundació Vila Casas

Programació estiu 2011 a la Fundació Vila Casas
Carlos Pazos, Jaume Barrera i Premi Fotografia

A partir del dia 11 de juny i fins l'11 de setembre, Can Mario, Espai d'Escultura Contemporània, presenta a la sala gran de Can Mario, l'exposició dedicada a Carlos Pazos, Goldpazos. Una trentena d'obres elaborades entre els anys 2003 i 2010, a través de les quals descobrim l'imaginari d'un dels creadors més controvertits del panorama contemporani nacional. Afí a l'estètica del silenci, en la qual el subjecte és el veritable protagonista en detriment del llenguatge, Carlos Pazos (Barcelona, 1949) es despulla de tot artifici i projecta, a través de lúdiques i iròniques composicions, un univers oníric i metafòric. Objectes en desús amb una forta càrrega de significat i memòria esdevenen mirall de la nostra efímera existència. Un assemblage d'instants que, disposats estratègicament, configuren una altra nova narració.

Així mateix, l'artista Jaume Barrera, presenta a la sala 3 de Can Mario, l'exposició El viatger que deixa darrere seu una estela d'envasos, una mostra que contempla una dotzena d'obres entre objectes i fotografies elaborades entre mitjans de la dècada dels 90 i l'actualitat. A través de la subjectivitat del viatger, Jaume Barrera (Barcelona, 1954) traça un recorregut que resta circumscrit entorn la poètica dels objectes i la seva intrínseca atemporalitat. Experiències i records que l'artista diposita en receptacles a mode d'ostatges; contenidors que aconsegueixen congelar infinitud d'instants que esdevenen punyents a la memòria. Un pes que l'artista alleugereix per mitjà de les imatges que deformen la nostra percepció.

D'altra banda, al Palau Solterra, es presenten entre l'11 de juny i l'11 de setembre, les obres seleccionades al Premi de Fotografia Fundació Vila Casas 2011. Amb un total de trenta set propostes, el jurat que està format per: Juan Bufill, fotògraf i crític d'art; Judith Vizcarra, fotògrafa; Rafael Tous, col·leccionista; Hubert de Wangen, galerista; un patró de la Fundació; Antoni Vila Casas, president de la Fundació; Glòria Bosch, directora d'art espais Fundació -en qualitat de secretària sense dret a vot-, llegirà el veredicte, el qual serà inapel·lable, el dia 18 de juny a les 19.30 h. al Palau Solterra de Torroella de Montgrí. Enguany, el certamen compta amb dos premis, dotats de 6.000? i 3.000? respectivament, i les obres guardonades passaran a formar part del fons de la col·lecció fotogràfica de la Fundació Vila Casas. Així mateix, el guanyador del Premi realitzarà una exposició a l'Espai AO de Can Framis.

Fundació Vila Casas
http://www.fundaciovilacasas.com/
Can Mario Plaça Can Mario 7
17200 Palafrugell (Girona)

Entrades populars