Impulsen Barcelona Design Festival

La capital catalana acollirà aquest estiu la primera edició del Barcelona Design Festival, un certamen impulsat per dues institucions privades pioneres en la promoció del disseny català, el FAD i BCD. Tant el Foment de les Arts i el Disseny com Barcelona Centre de Disseny posaran sota el mateix logotip les activitats respectives ja programades entre finals de juny i octubre. L'objectiu, que Barcelona sigui la capital mundial del disseny.

Catalunya estrenarà aquest estiu un nou festival dedicat al món del disseny, perquè a la llargaes pugui convertir en un referent internacional. Es tracta del Barcelona Design Festival, que neix amb la suma d'esforços de dues entitats expertes en aquest àmbit. 

El Foment de les Arts Decoratives -el FAD- i el Barcelona Centre de Disseny -el BCD-, impulsen aquest nou certamen, que unifica les seves activitats respectives. S'aprofundirà en la dimensió cultural i creativa del disseny, però també en el seu vessant econòmic. Un dels objectius és potenciar la marca Barcelona en el mercat global, segons ha explicat el president del certamen, Pau Herrera. El Barcelona Design Festival també vol acostar el disseny al gran públic amb exposicions, rutes especialitzades, jornades de portes obertes a estudis de dissenyadors i festes.

La imatge del festival evoca una solapa de paper que, en plegar-se, deixa veure una pàgina posterior i que, alhora, forma la B de Barcelona. La primera edició del Barcelona Design Festival es farà entre juny i octubre, però de cara al futur es vol comprimir en un període més curt, durant l'estiu./Font

Entrades populars