XVII Biennal d’Art Contemporani Català a Tortosa

Dijous 9 de juny, a les 19.30 h. s'inaugura la XVII Biennal d'Art Contemporani Català  al MUSEU DE L'EBRE- Pont del Mil·lenari, s/n de Tortosa
 
Tortosa és una de les actives ciutats catalanes amb una forta projecció dins el desenvolupament del país, que manté viva la flama cultural i en aquest context, viu activament els esdeveniments culturals, tot apropant la cultura a la societat en aquests temps d'importants canvis socials.
 
El Museu de l'Ebre és sensible als temes artístics i a l'estímul que avui necessiten les arts visuals per apropar-les a la societat. Així doncs, es converteix en un magnífic espai que ara acull la creació d'onze joves artistes, ciutadans de Catalunya. La Biennal uneix poblacions catalanes, en un afany d'impulsar l'art més jove i innovador que actualment està sorgint al país.
 
Tortosa és una de les ciutats que forma part de la xarxa expositiva i que participa en el recorregut itinerant d'aquesta exposició, que des d'abril de 2010 fins al desembre del 2011, recorre diferents indrets del territori català. La implicació de la capital del Montsià en aquesta edició és molt destacable ja que la ciutat havia acollit la biennal en anteriors ocasions. 
 
Catalunya ha estat sempre un país creatiu que ha donat a l'art universal alguns dels grans artistes que formen part de la història de l'art. És en aquest sentit i en aquests moments de crisi, que s'han ajuntat institucions públiques i privades per promoure i donar a conèixer els nous valors de l'art català, tot considerant que el futur del país no s'entén sense l'estímul al nostre jovent més creatiu. 
 
125 artistes varen respondre a la convocatòria, feta per Canals-Galeria d'Art, organitzadora d'aquest certamen. D'entre aquests artistes se'n varen seleccionar 11 per a formar part de la present edició de la Biennal, i als quals s'atorga un ajut de 400 € per a la producció d'obra.
 
Les obres escollides són representatives dels diferents corrents de la plàstica que en aquest moments conreen els artistes del país.
 
La biennal 2010 és un impuls a l'art d'avui i una motivació de la societat vers l'espiritualitat de l'ésser humà. En moments de canvis constants de la societat actual, la XVII Biennal d'Art Contemporani Català 2010 vol ser un toc d'atenció dirigit a la societat, mostrant la diversitat de formes i sensibilitats de joves artistes de diferents procedències, per a crear un món diferent a través de les arts visuals. És el diàleg entre cultures creatives.
 
En aquest moments de crisi, la Biennal és un toc d'atenció de la nova creativitat que donen els artistes del país, un país que té un reconegut prestigi internacional mercès el seu art, com ho demostren els artistes que ha donat la plàstica catalana en el segle XX, avui àmpliament reconeguts internacionalment. La Biennal compta amb la col·laboració de Caja Mediterráneo - CAM.
  
JURAT
 
El jurat de la Biennal 2010 representa el sector de les arts plàstiques a Catalunya i enguany està format per: Lluís Campins, director del Museu de Sant Cugat; Antoni Jové, Historiador de l'Art i Coordinador del Centre d'Art La Panera de Lleida, Àlex Mitrani, crític d'art i comissari independent, Josep Montoya, Vicedegà de Cultura de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona; i Aureli Ruíz, artista plàstic i visual de Reus.
 
 
ARTISTES PARTICIPANTS:
 
Laura Cuch, Mar Garcia, Daniel Gasol, Míriam Grau, Mercè Hernández, Antoni Hervás, Tamara Kuselman, Daniel Lumbreras, Ariadna Mangrané, Virginia Vallilengua i  Zosen.
 
ITINERARI
 
Sant Cugat del Vallès (ciutat inaugural), , Cambrils, Mollet del Vallès, Rubí, Cadaqués, Reus, Vilafranca del Penedès, Olesa de Montserrat, Manlleu, Tortosa, Lleida, Tàrrega i Tarragona.
 
NOVES TECNOLOGIES
 
La Biennal aposta un cop més per les noves tecnologies, i el catàleg s'edita amb suport paper i també té una pàgina web, www.canals-art.com/biennal2010.html on s'hi pot trobar tota la informació en català, castellà i anglès.
 
Organitza: Museu de l'Ebre de Tortosa
 
La Biennal d'Art Contemporani Català està organitzada a nivell general per Canals Galeria d'Art i el Museu de Sant Cugat amb el suport de la Generalitat de Catalunya, i diferents ajuntaments i institucions públiques i privades de les diferents poblacions de l'itinerari.
 
PATROCINA: CAM - Caja Mediterráneo
Col·laboren Òmnium Cultural, el Club de Cultura Tr3sC.
 
Carrer de la Creu, 16
Tel/Fax: 93 675 49 02
08172 Sant Cugat -Barcelona-

Entrades populars