'You are not alone' de la Fundació Joan Miró i ArtAids


You are not alone / Una exposició en tres temps
11 – 16 de juny

La Fundació Joan Miró i la Fundació ArtAids presenten You are not alone (No estàs sol), una exposició comissariada per Hilde Teerlinck, directora del FRAC Nord-Pas de Calais/Dunkerque, i amb Irene Aristizábal com a comissària adjunta. La mostra compta amb el suport i col·laboració del Sr. Han Nefkens i el patrocini de la Fundació Banc Sabadell.

You are not alone vol convidar a la reflexió sobre la discriminació i estigmatització que, encara avui en dia, pateixen els malalts de sida. Tot i que, almenys al primer món, els avenços mèdics han permès augmentar l'esperança i la qualitat de vida dels malalts, sembla que aquests progressos no s'han reflectit en una disminució del rebuig social que suscita la sida.

Les accions socials i col·lectives poden vèncer falses percepcions i costums sorgits de la ignorància i els prejudicis. I l'art pot contribuir a canviar aquests tipus de visions i actituds.

A You are not alone 14 artistes contemporanis d'arreu del món contribueixen a la lluita contra l'estigmatització amb una mirada innovadora sobre la causa, les conseqüències i el context actual de la sida així com sobre les formes per a combatre-la. Les obres de la mostra presenten la visió sobre la sida des de la perspectiva de diferents països a diversos continents que pateixen la malaltia en més o menys intensitat. Aquestes visions contribuiran a conscienciar l'espectador sobre la necessitat d'intercanvi de coneixement i d'experiències que permetin combatre la malaltia i els prejudicis generosament i sense por .

La Fundació ArtAids ha produït obres específicament pensades per a l'exposició de nou artistes reconeguts a nivell internacional i no aborden la temàtica de la sida que de manera habitual. Els artistes seleccionats són: Deimantas Narkevičius (Lituània), Latifa Echakhck (Marroc), Danh Vo (Dinamarca/Vietnam), Christodoulos Panayiotou (Xipre), Lorena Zilleruelo (Xile), Lucy + Jorge Orta (Regne Unit i Argentina), Antoni Miralda (Espanya) i Elmgreen & Dragset (Dinamarca i Noruega).

Les noves obres es presentaran amb una selecció de peces recentment incorporades a la col·lecció ArtAids de David Goldblatt (Sud-àfrica), Otto Berchem (Estats Units), Sutee Kunavichayanont (Tailàndia) i Araya Rasdjarmrearnsook (Tailàndia) i Juul Hondius (Holanda).

Al final de l'exposició es presentarà l'obra de Matthew Darbyshire (Regne Unit) concebuda com un espai de reflexió sobre la sida. La sala recorda el tractament donat al tema durant els anys vuitanta i noranta per artistes com Group Material i per les campanyes publicitàries de lluita contra el VIH. Com a introducció, hi ha la visió sobre la malaltia de Pepe Espaliú, un artista espanyol mort el 1993 a causa de la sida.
Amb aquesta exposició la Fundació Joan Miró i la Fundació ArtAids volen denunciar i posar de manifest els prejudicis existents envers la sida que contribueixen a l'aïllament dels malalts. Si, com diu Han Nefkens, compartir evita sentir-se sol, ara volem compartir aquesta visió amb el públic per recordar que "no estàs sol".
You are not alone viatjarà posteriorment al Museo de Arte Contemporánea de Vigo (MARCO) on es podrà veure del 21 d'octubre de 2011 al febrer de 2012.

Aquesta exposició suposa una segona col·laboració amb Han Nefkens, fundador i president de la Fundació ArtAids, que ja va participar en la mostra dedicada a Pipilotti Rist.Christodoulos Panayiotou, estarà  reparant la seva obra als Estudis Gala de Barcelona on es podrà veure'l treballar (amb cita prèvia). L'artista crearà un decorat teatral que després s'exposarà, plegat, a les sales de la Fundació. Si esteu interessats en veure treballar l'artista, parlar amb ell, enviar càmeres o fotògrafs, contacteu amb nosaltres per anar al taller dimecres 15 de juny, d'11 h a 13 h

1 de juliol – 18 de setembre
Exposició a la Fundació Joan Miró
8 de setembre

Lucy + Jorge Orta organitzaran la seva performance "70 x 7. The Meal Act XXVI, ArtAids" un sopar entorn la taula parada amb els plats que van crear el 2006 per encàrrec de la Fundació ArtAids.
Previ al sopar se servirà un còctel concebut per Antoni Miralda.

L'assistència a l'acte serà únicament per invitació.

Fundació Joan Miró                                          Fundació ArtAids
Parc de Montjuïc, s/n                                        Carme, 42, entl. 2a.
08038 Barcelona                                              08002 Barcelona
Tel. +34 934 439 484                                        Tel. +34 933 171 984
+34 625 964 723                                               +34 692 057 578
http://www.fundaciomiro-bcn.org/                         http://www.artaids.com/

Entrades populars