Zaira Rasillo a la Galeria Sicart de Vilafranca del Penedès

MI CARNE ES VERDADERA COMIDA
Zaira Rasillo, (Sarón , Cantabria. 1983)

Inauguració, dissabte,  25 de juny de 2.011, a partir de les 12 del migdia.
Del 25 de juny al 26 de juliol de 2011.
Galeria Sicart, Vilafranca del Penedès

"Regits sota el signe d'Eros i Thànatos, el goig i el dolor, la vida i la mort, conviuen en contínua interacció, subratllant el perfil més emocional de la nostra condició humana". La jove artista Zaira Rasillo (Santander, 1983), a través de la seva exposició "Mi carne es verdadera comida" recrea aquest moment de fugaç abandonament que succeeix al plaer i que ens remet al mateix temps a la gènesi i al final de la nostra pròpia existència .

Zaira Rasillo configura l'espai com una obra única i global, mitjançant la qual crea un fascinant univers estètic, ambigu i susceptible de múltiples lectures, en el qual és present el fort influx de la iconografia cristiana, emprada de forma molt suggestiva i sensual, forjant un itinerari traçat entre els senders del pecat, el càstig i el desig.

El títol "Mi carne es verdadera comida" correspon al capítol 6 de l'Evangeli de Sant Joan. Sense menysprear la connotació salvífica que aquesta frase té en el relat evangèlic, l'artista la re formula i obre la porta a altres matisos de caràcter més profà, associa la carn al tradicional concepte de debilitat i pecat, però també al d'objecte de desig, com una via cap al plaer, i el plaer com una necessitat vital.

Les obres que componen l'exposició, desprenen una sensualitat somiadora, lírica i espiritual, però també manifesten una plenitud del desig carnal. Tota la mostra es troba sotmesa al judici inherent a l'acte de pecar. L'acte de jutjar que en si mateix és un pecat.

Però el jutjar és un instint tan diví com humà i per això es projecta en l'espectador, que forçosament també és jutge, la seva consciència és l'única que pot determinar l'autèntica essència del pecat i de l'exposició en si. D'aquesta manera, Zaira Rasillo fa realitat la pretensió d'involucrar l'espectador com a element actiu d'una mostra tan personal, carregada de metàfores i que desprèn una energia visual aclaparadora.

Galeria Sicart
Carrer de la Font, 44
08720 VILAFRANCA DEL PENEDÈS (Barcelona)
tel. +34 93 818 03 65 cel.+34 629 23 75 60
fax +34 977 678 067
galeriasicart@galeriasicart.com
http://galeriasicart.com
 

Entrades populars