El col·leccionista Kazumasa Katsuta nomenat Ciutadà Honorari de Barcelona

El col·leccionista Kazumasa Katsuta, patró de la Fundació Joan Miró, rep el títol de Ciutadà Honorari de Barcelona. La Fundació Joan Miró exposa de manera permanent 24 pintures i 6 escultures cedides en dipòsit pel col·leccionista japonès des de l'any 2001. 

Toshiya, Heikichi i Akiko Katsuta, fills del col·leccionista, rebran la distinció de mans de l'Alcalde en una cerimònia que tindrà lloc el divendres, 14 d'octubre, a les 18.30 h. L'Ajuntament de Barcelona ha acordat concedir el títol de Ciutadà Honorari de Barcelona a Kazumasa Katsuta com a reconeixement a la seva trajectòria i per la col·laboració amb la Fundació Joan Miró i, per extensió, amb la ciutat de Barcelona.

La relació de la Fundació Joan Miró amb Kazumasa Katsuta s'inicia l'any 1993 en motiu de la mostra antològica organitzada per celebrar el centenari del naixement de l'artista, per a la qual el col·leccionista japonès va deixar una desena d'obres cabdals per portar a terme el projecte.

Algunes d'aquestes obres van tornar a la Fundació Joan Miró quan vam presentar l'exposició Joan Miró: equilibri a l'espai (1997), arrel de la qual es va nomenar Kazumasa Katsuta Patró vitalici de la Fundació.

La cordial relació entre Kazumasa Katsuta i la Fundació Joan Miró va afavorir un nou acord, segons el qual la Gallery K. AG dipositava a la Fundació una acurada selecció d'obres dels seus fons. Aquest acord es va formalitzar el 20 de juny del 2001, dia en què les obres van ser presentades al públic, coincidint amb la celebració del vint-i-cinquè aniversari de l'obertura formal de la Fundació.

La cessió, en forma de dipòsit, de la col·lecció del Sr. Katsuta, en favor de la Fundació acabava el 2010. En arribar al seu termini, el Sr. Kazumasa Katsuta ha acceptat de renovar el document per un nou període de deu anys.

Amb aquest gest generós de Kazumasa Katsuta, la Fundació pot oferir al públic una panoràmica més àmplia de l'obra de Joan Miró. D'aquesta manera la institució, molt vinculada amb la ciutat, millora la seva col·lecció i Barcelona el seu capital artístic.

Entrades populars