Jordi Brualla a La Tardor de l'Art del Centre d'Art Santa Mónica

Jordi Brualla, va ser l'artista seleccionat per la Galeria dart i Disseny Patricia Muñoz a l'abril 2011 per representar a la galeria en l'esdeveniment "La Tardor de l'Art" d'aquest any, organitzat pel GGAC, Gremi de Galeries d'Art de Catalunya, que van proposar com a tema per a aquesta edició "La Llum. On / OFF".

Cada Galeria pertanyent al Gremi ha presentat a un artista, que ha realitzat una obra en relació a la llum. Jordi Brualla ha realitzat un llum de disseny, LaiaXLight. Al setembre 2011, la Galeria Patricia Muñoz i el seu artista Jordi Brualla has estat seleccionats per exposar la peça LaiaXLight al Centre d'Art Santa Mònica de Barcelona.

La inauguració de l'exposició tindrà lloc el proper dijous 6 d'octubre 2011, i participen un total de 30 galeries i artistes.

Exposició
Del 6 d'octubre al 6 novembre 2011

INAUGURACIÓ:
Dijous 6 octubre 2011
a les 20,30 h

Galeria dart i Disseny Patricia Muñoz
Carrer Latorre 122 b 2nd. 08.201
Sabadell, Barcelona. Catalunya
T. 931. 686. 300

http://www.galeriadartpatriciamunoz.com
info@galeriadartpatriciamunoz.com

Entrevista a Jordi Brualla

- Què significa per a tu haver estat seleccionat per la Galeria Patricia Muñoz i posteriorment pel GGAC?

Ha estat la millor oportunitat que podia passar-me en aquest moment. Agraeixo a Patricia Muñoz la seva confiança i sento un immens plaer per poder aportar tota la meva creativitat per a un esdeveniment tan important al Centre d'Art Santa Mònica. Per a mi significa un gran salt, ja que porto exposant les meves llums de disseny al gran públic des de juliol 2010, a la Galeria d'Art i Disseny de Patricia Muñoz. Per a mi va ser una grata sorpresa ser elegit per formar part dels seus artistes llavors, i que segueixi comptant amb mi i la meva feina en projectes actuals demostra el seu reconeixement a les meves obres de llum.

- Què significa la teva obra LaiaXLight?

És l'essència pura d'una profunda expressió sobre la bellesa d'una gran persona, ànima i amiga de fa molts anys, la elegància i sinceritat sempre m'han omplert i continua sent una font d'inspiració constant. Ella és Laia. Vaig iniciar LaiaLight el 2007 fruit de l'aniversari de la meva amiga, ja que volia fer-li alguna cosa especial, diferent i molt sorprenent.

- Per què vas presentar aquesta obra i no una altra?

D'entre totes les meves obres, LaiaLight dissenyada el 2007 juntament amb Patrilight dissenyada el 2009 per Patricia Muñoz, són les més reeixides i de les que em sento més orgullós. Però vaig decidir presentar LaiaLight perquè representa la meva visió del disseny i expressa amb els materials nobles i la seva llum tan directa, el concepte de la llum del "Tardor", i l'interruptor que es troba com a element central de la base, li ofereix més protagonisme a l'obra i fa referència al subtítol de "On - Off" de l'esdeveniment. És una obra que inicia un estil i filosofia sobre els instruments de llum, per això la vaig triar entre totes les meves obres, perquè ho reuneix tot.

- La peça presentada és va ser realitzada el 2007?

No, la peça realitzada el 2007 és LaiaLight, l'obra del 2011 s'anomena LaiaXLight, la qual és una evolució de la primera. La primera diferència existent entre ambdues rau en la tecnologia aplicada, més que en el concepte en si de l'obra, i en la grandària, ja que LaiaXLight duplica en grandària a LaiaLight. En segon lloc en la primera versió del 2007 la font de llum és de 60 leds, mentre que en la versió del 2011 he utilitzat uns leds d'altes prestacions, tant en rendiment com en potència i qualitat de la llum, la qual cosa fa que sigui encara més càlida. En tercer lloc, també he variat la fusta, la qual és el 90% del material utilitzat en la peça. En LaiaLight, igual que a la resta dels meus treballs durant tots aquests anys, la fusta utilitzada va ser la Teka, mentre que en LaiaXLight he decidit utilitzar la fusta d'Iroko, la qual és més groga en el seu aspecte en relació a la Teka, i a més és més lleugera de pes i la seva manipulació també és diferent. I en darrer lloc, l'interruptor també a variat en grandària. L'interruptor és el protagonista de la base, però la seva funció segueix intacta, donar pas a la llum.

- Per què has creat un pedestal tan personal?

El pedestal negre és purament funcional i eleva l'obra al públic perquè sigui ben observada. Les pedres blanques contrasten amb el negre per ressaltar l'obra al mateix temps que la humanitza. La fa ser pròpiament fruit de la naturalesa, expressant així el seu estat pur i noble. La llum es despulla en la foscor per donar a llum.

- Des de quan fas llums de disseny?

Tot va començar a l'Escola Elisava mentre estudiava la carrera de Disseny industrial, ens van encarregar un projecte del curs, i jo vaig fer la llum "Trípode", la qual va ser el meu primer projecte industrial. Va tenir tant èxit que T.I.T. Il · luminació va produir i comercialitzar una col.lecció de llums "Trípode" el 1996. A partir de llavors vaig realitzar diversos dissenys més i posteriorment vaig crear la meva marca personal: Lightinstruments by Jordi Brualla. Els meus llums de disseny neixen amb l'objectiu d'aportar calidesa i crear ambients agradables. Són instruments de llum que neixen com a productes amb caràcter distintiu, amb gran qualitat artesanal i artística que s'imprimeix en cada creació, com una escultura de llum, una peça única amb acabat subtil i exclusiu. Per això, els materials que utilitzo principalment són fustes, com la teka o l'iroc, les quals confereixen a l'instrument en si, la propietat de ser suaus al tacte i càlids en la seva estructura, aconseguint un valor més proper a la naturalesa intrínseca. El que intento és abraçar el que és humà, el proper, és a dir humanitzar els objectes.

- Quina és la peça que més et representa?

És difícil triar, ja que cada una de les meves peces comporta molta feina i també una profunda càrrega de sentiments expressats en la fusta. La primera és la LaiaLight, la segueix la Pololight en la qual vaig introduir una pantalla de tela petita, i la segueix la Patrilight, amb unes línies molt zen, i llum graduable especial per meditar i amb pantalla en paper d'arròs en forma de cub. LaiaLight és la més complexa en molt sentits i en la realització tècnica, i potser per això em sento més orgullós.

- Explica'ns una mica sobre els teus projectes de futur a curt o mitjà termini.

Tinc diversos projectes en marxa, entre ells un projecte conjunt amb una altra persona del món de la il.lustració. En general són projectes creatius però alhora diferents. Però el que més valoro és que m'aporten felicitat, satisfacció personal i llibertat creativa.

Entrades populars