'Obrir Pas' de Lourdes Fisa a la Trama de Barcelona #Exposicions

LOURDES FISA / / Obrir pas
INAUGURACIÓ / / 17 gener 2012 a les 19.30h
EXPOSICIÓ / / 17 de gener - 28 febrer 2012

LOURDES FISA
Vibracions entre el quadrat i la rodona, 2011
tècnica mixta sobre fusta
150 x 150 cm

LOURDES FISA / / Obrir pas

Lourdes Fisa presenta la seva segona exposició individual a Galeria Trama, on ens mostra un conjunt d'obres inèdites de diferents formats. L'última exposició que va presentar l'artista a Barcelona va ser durant l'any 2010 a Galeria Trama i es va titular Fortalesa. Ara ens ofereix les seves noves pintures sota el nom de Obrir pas, com descriu Francesc Miralles en el text del catàleg de l'exposició: "Lourdes Fisa en les seves obres sempre ens dóna la biografia del temps, del seu temps. Ens dóna la seva biografia interior. (...) El procés conceptual d'aquestes obres és pràcticament el mateix que en èpoques anteriors: la iconografia establerta amb motius ancestrals i de la natura, referències sòlides i eternes. Lourdes Fisa torna a algunes de les seves imatges per a una necessitat de no allunyar-se, de no abandonar el que són signes seus d'identitat. Signes d'identitat no només de la seva obra-ja de llarg recorregut-sinó de la vida en general. Signes que ens uneixen a la natura, a la llibertat, a la relació comunitària, i que ella, com a contrapès, creu ara més necessaris que mai ".

Els títols de les seves exposicions tenen un caràcter revelador. Són com els primers versos d'un llarg poema de colors i textures, són un recorregut que plasma que l'artista com a dona i pintora viu intensament aquest món en procés de transformació: La ruta de la seda, En chemin, Camins de descoberta, Èxode, Travessa, Laberint, Recorreguts, El rastre invisible ...
Analitzant el seu discurs plàstic veiem que intervenen dos elements recurrents en el seu treball que al seu torn convergeixen: la noció d'espai habitat i la idea de viatge-recorregut. És interessant veure com actualment evoluciona el seu treball, com descriu la pròpia artista: "Pot ser que en la nova obra no hi hagi canvis bruscos, són successius i per a mi necessaris. Després de l'última exposició Fortalesa també en Galeria Trama l'any 2010, amb un treball molt elaborat realitzat en fibra de vidre, i després de treballar durant aquests dos últims anys, un procés de síntesi i revisió, el que ara busco en la nova obra és més fluïdesa, espais oberts, més lluminositat i espontaneïtat. Barrejo diferents tècniques i suports, retorn en algunes obres al paper, m'interessa allò complex i senzill a la vegada, aconseguir força i subtileses, ordre i desordre, construcció i destrucció ".

Si bé, el tema del plantejament en la seva obra és ambiciós, no ho és menys el de la tècnica que en aquesta exposició es troba en una etapa de plena maduresa en el seu procediment. La tècnica mixta en fibra de vidre ha donat pas al collage i la pintura acrílica sobre tela i paper. La seva obra està teixida a capes de color, enfilada al traç, ferida en l'erosió de les superfícies, bastida de fragments i empremtes. Al llarg de la seva evolució com artista, Lourdes Fisa ha aconseguit una arquitectura gràfica pròpia, una iconografia personal i una metodologia singular. La seva pintura és un univers ple de registres simbòlics. El color, l'agilitat del traç, les paraules pintades, els retalls de paper o la transparència de la matèria, són recursos per a ser llegits amb profunditat i complicitat.

Lourdes Fisa (Corbera de Llobregat, Barcelona, ​​1964) actualment viu i treballa a Manresa. Llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona, ​​especialitat de gravat. Beca Erasmus per ampliar els seus estudis en Hochshule für Bildende Künste, Braunschweig, Alemanya. Beca de cultura de la Generalitat de Catalunya per estudiar a The School of the Art Institute de Chicago, als EUA.
Les seves estades en aquestes ciutats li han permès desenvolupar la seva trajectòria tant a nivell nacional com internacional. Ha exposat individualment en diferents institucions i en nombroses galeries d'Espanya i de l'estranger com: Portugal, Luxemburg, Holanda, Itàlia, Alemanya, Canadà, Estats Units, República Dominicana i Indonèsia. Ha obtingut diversos premis i exposa regularment en fires internacionals. El seu treball és present en prestigioses col · leccions privades i institucions espanyoles i de l'estranger.

CONTACTE
Petritxol, 5 _ BARCELONA 08.002
TEL_93 317 48 77 / / FAX_93 317 30 oct
galeriatrama@galeriatrama.com
http://www.galeriatrama.com

HORARI
Dimarts a divendres 10H30_14h / / 16H_20H
Dissabte 10H30_14h / / 16H30_20H30

Entrades populars