3 juliol / Col·lectiva "Crisi" a la Canals-Galeria d'Art de Sant Cugat #joproposo

Juliol 2012
"Crisi" / Exposició col·lectiva de cloenda de temporada a Canals-Galeria d'Art

Crisi és una mostra reflexiva de l'aportació al món de l'art per part d'aquesta galeria de Sant Cugat en aquests anys de crisi. Canals-Galeria d'Art no voldria que aquesta fos la seva darrera exposició.
Aquesta galeria va néixer el 1973 a Sant Cugat  –Barcelona-, essent la primera galeria professional de la ciutat i la més antiga de Catalunya, fora de la ciutat de Barcelona. Al llarg dels anys, ha conegut diferents crisi, les dels anys '70, '80 i '90 i ha vist obrir i tancar nombrosos espais d'art a la pròpia ciutat de Sant Cugat i a Catalunya. Crisi és una reflexió que el galerista vol trametre a la ciutat de Sant Cugat i a Catalunya per analitzar les noves fórmules del galerisme a la ciutat i al país, i presenta una mostra col·lectiva de diferents creadors, que han exposat a la galeria, des de 1973 fins avui.

Tot i la crisi de canvi d'era, durant tota la temporada que ara finalitza aquest espai ha estat molt actiu i ha apostat fermament per arribar a nous públics, a nivell local i internacional mitjançant la xarxa d'Internet i en l'aplicació a telèfons mòbils, però pel temps difícil i incert en que es troba el galerisme de comarques, Canals-Galeria d'Art es planteja si l'art contemporani interessa. L'exposició Crisi mostra cent obres de diferents artistes del fons d'art de la galeria, i és una mostra de l'aportació d'aquest espai per a la ciutat i el país, exhibint autors de reconegut prestigi i també nous valors.

A la mostra s'hi poden veure obres de Miró, Picasso, Tàpies, Cuixart, Grau Garriga, Muxart, Ràfols Casamada, Amèlia Riera, M. Assumpció Raventós, Clavé, Joan Pons, entre d'altres, que han marcat l'evolució de l'art català del segle XX. També s'exposen obres de Pere Formiguera, Enric Pladevall, Tom Carr, Pep Agut, Viladecans, Josep Uclés..., i d'altres sorgits a la pròpia ciutat de Sant Cugat com Salvador Joanpere, Carles Briega, Sergi Barnils, Martín Carral, Pep Codó, Neus Colet, Àngels Ribé..., artistes tots ells que aquest espai ha defensat durant gairebé quaranta anys. A partir d'ara, volem pensar que la crisi ha d'estimular i atiar les idees per a l'estímul i la il·lusió per al sector. La crisi també acabarà amb aquest espai d'art?.

Canals-Galeria d'Art
Carrer de la Creu, 16
Tel/Fax: 93 675 49 02
08172 Sant Cugat -Barcelona
galeriacanals@canals-art.com
http://www.canals-art.com