11 juliol / Projecte Arts combinatòries a la Fundació Antoni Tàpies #joproposo #art

El proper 11 de juliol a les 12.00h, a la seu de la Fundació Antoni Tàpies, tindrà lloc la presentació del projecte Arts combinatòries, una iniciativa que té com a objectiu preservar i difondre els documents i materials rellevants del museu, així com els recursos educatius, per facilitar, al mateix temps, la recerca i l'experimentació al voltant de l'art i el pensament contemporanis i de l'obra d'Antoni Tàpies. Per aquest motiu, des de fa un temps, s'està digitalitzant el fons documental per tal de posar-lo a disposició del públic a través d'una plataforma web dotada d'eines d'interacció amb el material digitalitzat i que segueix els principis d'Open Access, i d'un espai a la seu.  Aquest espai, situat al Nivell 2, esdevindrà un lloc de treball, educació i recerca que fomenti noves formes de relació amb el museu i un discurs transversal, crític i participatiu, afí al compromís social i polític de la institució.

El projecte Arts combinatòries té com a objectiu preservar i difondre els documents i materials rellevants del museu, així com els recursos educatius, per facilitar, al mateix temps, la recerca i l'experimentació al voltant de l'art i el pensament contemporanis i de l'obra d'Antoni Tàpies. Per aquest motiu, des de fa un temps, s'està digitalitzant el fons documental per tal de posar-lo a disposició del públic a través d'una plataforma web dotada d'eines d'interacció amb el material digitalitzat i que segueix els principis d'Open Access, i d'un espai a la seu. Aquest espai, situat al Nivell 2, esdevindrà un lloc de treball, educació i recerca que fomenti noves formes de relació amb el museu i un discurs transversal, crític i participatiu, afí al compromís social i polític de la institució. Presentació i inauguració de la plataforma web i de l'espai d'Arts combinatòries.

Organització: Fundació Antoni Tàpies, Càtedra de Programari Lliure de la Universitat Politècnica de Catalunya i la Universitat Politècnica de València. Amb la col·laboració d'UPCnet
Amb la participació de: Pep Benlloch (Universitat Politècnica de València), Mario Berenguer (Hermanos Berenguer), Oriol Fontdevila (comissari d'exposicions i crític d'art), id law partners, Jaume Nualart (programador de software lliure), l'equip d'UPCnet i l'equip coordinador del projecte de la Fundació Antoni Tàpies.
Convidat especial: Josep Lluís Larriba Pey (Universitat Politècnica de Catalunya).

Lloc: Fundació Antoni Tàpies
Data: 11 de juliol de 2012
Hora: 12.00 h

PROGRAMA

Introducció:
12.00 h: Presentació del projecte i de la versió Beta de la plataforma on-line: Laurence Rassel, Núria Solé Bardalet i Linda Valdés.

Taules de treball:
13.00 h: Web semàntica i Open Data: Josep Lluís Larriba Pey, director de DAMA-UPC i expert en Data Managment de la Universitat Politècnica de Catalunya.
14.00: Pausa per dinar

15.00 h
Taula 1: Ontologia i web semàntica: Jaume Nualart i Núria Solé Bardalet.
Taula 2: Processos en col·laboració: Oriol Fontdevila i Linda Valdés. Presentació de la publicació de la primera etapa del projecte Prototips en codi obert.

16.00 h
Taula 1: Disseny de la plataforma: Mario Berenguer.
Taula 2: Plone i software lliure: UPCnet.

17.00 h Pausa

17.30 h
Taula 1: Presentació del flux legal de la plataforma: id law partners.
Taula 2: Procés de digitalització dels llibres d'artista d'Antoni Tàpies: Pep Benlloch, Universitat Politècnica de València.

18.30 h: Cloenda

Cal fer reserva prèvia (934 870 315 / documentacio@ftapies.com)
Si us plau, quan confirmeu la vostra assistència, indiqueu-nos a quines taules de treball voldríeu participar.


Fundació Antoni Tàpies
http://fundaciotapies.org
museu@ftapies.com
934 870 009

Entrades populars