La XVIII Biennal d’Art Contemporani Català inicia l’itinerari a Cambrils

La mostra s'inaugura divendres, 6 de juliol, a les 20 hores, a la Sala Àgora del Centre Cultural. Les obres de nou joves creadors catalans es podran visitar a Cambrils fins el 24 d'agost. Cambrils serà la primera ciutat de l'itinerari de l'exposició de la XVIII Biennal d'Art Contemporani Català. La mostra s'inaugurarà divendres, 6 de juliol, a les 20 hores, a la Sala Àgora de Cambrils, on es podrà visitar fins el 24 d'agost. Després de passar per diverses poblacions, el recorregut de la mostra es clourà el gener de 2014 a Sant Boi de Llobregat.

Cambrils aposta per l'art més jove del país, tot i la forta crisi, mantenint viva la flama de les arts mes noves dels joves creadors catalans i acull la mostra durant el període més turístic,  fent difusió de la seva creativitat.  L'Ajuntament de Cambrils, sempre sensible als temes artístics, s'identifica plenament amb aquesta biennal des de fa anys, i exhibeix l'exposició de l'actual edició durant l'estiu d'enguany, donant sortida als treballs dels creadors més joves i donant suport als nou artistes que la conformen.

A la convocatòria pública oberta a tots els joves del país s'hi varen presentar 115 dossiers, d'entre els quals el jurat de selecció ha triat els 9 artistes que conformen l'edició d'enguany, i als quals s'atorga un ajut de 400 € per a la producció d'obra. Les obres escollides són representatives dels diferents corrents de la plàstica que en aquest moments conreen els artistes catalans.

La biennal 2012 és un impuls a l'art d'avui i un toc d'atenció de la creativitat més jove  del país, en un moment difícil de fortes retallades culturals, que els nostres artistes pateixen profundament. Catalunya un país que té un reconegut prestigi internacional mercès el seu art, com ho demostren els artistes que ha donat la plàstica catalana en el segle XX, avui àmpliament reconeguts internacionalment. També és una motivació de la societat vers l'espiritualitat de l'ésser humà, mostrant la diversitat de formes i sensibilitats de joves artistes de diferents procedències, per a crear un món diferent a través de les arts visuals. És el diàleg entre cultures creatives, que avui atrau un turisme cultural a tot el litoral català.

La Biennal d'Art Contemporani Català 2012 és organitzada a nivell general per Canals Galeria d'Art, amb el suport del Museu de Sant Cugat, i la Generalitat de Catalunya i diferents ajuntaments i institucions públiques i privades de les diferents poblacions que fan possible el recorregut itinerant.

Col·laboren: Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi, Òmnium Cultural, Club de Cultura Tr3sC.

Jurat

El jurat de la Biennal 2012 representa el sector de les arts plàstiques a Catalunya i enguany està format per: Lluís Campins, director del Museu de Sant Cugat; Eudald Camps, crític d'art de Girona, Josep Canals, galerista i director de la Biennal, Francesc Gabarrell, Conservador del Museu d'Art Jaume Morera de Lleida, Àlex Mitrani, crític d'art i comissari independent, Josep Montoya, Vicedegà de Cultura de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona i Aureli Ruíz, artista plàstic i visual de Reus.

Artistes participants

Lúa Coderch, Loretta Firmani, Ayuko Hoshino, Laura López Balza, Claudia Pagès Rabal, Francesc Ruiz Abad, Joan Saló Armengol, Sergi Serra Mir i Mireia Terrado Lozano.

Itinerari

Sant Cugat del Vallès, Cambrils, Lleida, Tortosa, Cadaqués, Reus, Rubí, Olesa de Montserrat, Tarragona, Les Borges Blanques, Mollet del Vallès i Sant Boi de Llobregat.

La Biennal de les noves tecnologies, per tal d'arribar a tot el món
La Biennal 2012 és la de les noves tecnologies, ja que tota la informació és present a la xarxa.


Canals Galeria d'Art
Carrer de la Creu, 16
Tel/Fax: 93 675 49 02
08172 Sant Cugat -Barcelona-
biennal2012@canals-art.com
http://www.canals-art.com

Entrades populars