Exposició itinerant de Neus Colet #exposicions

Aquest any 2013 es compleixen els 40 anys de Canals-Galeria d'Art i dins els actes de celebració ha programat una exposició itinerant de l'artista Neus Colet, una de les bones escultores que té el país, que viu a Sant Cugat i que aquesta galeria promociona. La mostra es celebra des del mes de gener de 2013 fins al març de 2014, itinerant per diferents espais públics i privats de Catalunya, com acte adherit a l'Any Salvador Espriu 2013 .

Per la temporada 2013 la galeria Canals s'ha proposat una empresa prou destacable: tot un any d'exposicions itinerants pel territori, un recorregut per sales públiques i privades del país amb els treballs de Neus Colet que sempre ha tingut una gran voluntat de recerca en el punt on conflueixen els materials i el seu comportament, l'espai i l'objecte.  Per les característiques de l'exposició s'ha editat un catàleg amb textos de la crític d'art Raquel Medina.

La trajectòria de Neus Colet s'inicia l'any 1988,  mostrant des del primer moment una clara inclinació per l'escultura, primer amb la construcció de petits artefactes de ferro o fusta, artefactes lleugers i dibuixats a l'aire i amb peces mecàniques disfuncionals que més endavant es van anar depurant. El seu esperit de recerca de construir, edificar i donar forma no podia trobar un terreny més abonat a la seva vocació experimental que el de les tècniques del gravat, en que ella intenta jugar des de l'aiguafort amb totes les possibilitats tècniques que el mitjà li ofereix.

La indestriable concepció escultòrica dels seus gravats l'ha dut a crear unes construccions mixtes que, per una banda, prenen el gravat en paper com a base i el ferro o el metall per una altra. Són portes i finestres que fan entrar en el joc de construcció el mateix marc i el plexiglàs de protecció, perquè així també es valora escultòricament un material que intervé inicialment amb una altra funció. La incorporació de la imatge del paisatge com un element més compositiu permet una narració més poètica, despullada de tota anècdota, que, malgrat la seva transparència i claredat ens parla, sense turment, d'un món de naturalesa inaccessible.

En aquesta exposició s'hi poden veure escultures i gravats, obres realitzades l'últim any.

L'exposició és itinerant per:

Del 10 de gener al 8 de febrer a la galeria Carme Espinet de Barcelona; del 14 de febrer al 5 d'abril a la galeria Antoni Botey de Granollers; del 5 al 29 d'abril a la galeria Antoni Pinyol de Reus; del 3 de maig al 2 de juny al Museu de l'Ebre de Tortosa; del 6 de juliol al 31 d'agost a Cal Talaveró de Verdú (Lleida); del 8 al 30 de setembre Espai Cavallers de Lleida; del 3 al 27 d'octubre al Centre Jujol Can Negre de Sant Joan Despí; del 7 de gener al 28 de febrer del 2014 a Canals galeria d'art de Sant Cugat del Vallès.

Entrades populars