Inauguració de 'Contra Tàpies' #joproposo #exposicions

León Ferrari, L'Osservatore Romano. "Proponer con nuevo entusiasmo la experencia de Cristo a los hombres y mujeres del siglo XX1", 2011. (c) Col·lecció MACBA. Fundació MACBA 2013.

Roda de premsa: Dijous, 28 de febrer 2013 a les 12:00h
Inauguració: Dijous, 28 de febrer 2013 a les 19:30h

Fundació Antoni Tàpies

1 març 2013 – 9 juny 2013
CONTRA TÀPIES

Apropar-se a l'obra d'Antoni Tàpies suposa avui en dia aclarir un autèntic embolic de confluències que dificulten qualsevol intenció analítica. Aproximar-se a la trajectòria de Tàpies exigeix construir un lloc fora de perill de les mitificacions generades per la seva figura i, fins i tot, a recer de les seves paraules. Situar-se enfront del treball de Tàpies reclama, en aquests moments, mecanismes d'investigació que originin nous enclavaments de lectura, contra-posicions que permetin pensar aquest mateix "contra" en el sentit etimològic més obert del terme, és a dir, des de l'antagonisme però també a partir de cert acostament extrem, abrasiu i rebel.

Contra Tàpies és un projecte que s'articula al voltant de tres àmbits gramaticals i expositius diferents: un recorregut cronològic i temàtic que insereix Tàpies entre genealogies poc transitades; cinc projectes específics, duts a terme per Usue Arrieta i Vicente Vázquez, Pep Agut, Luis Guerra, Álvaro Perdices i Isaías Griñolo que interpel·len Tàpies des de la seva biografia, la seva dimensió pública i a partir de diverses zones de la seva trajectòria; i, finalment, un recull d'obres tapianes que no semblen ser-ho, i que mostren un Tàpies transfigurat en molts altres artistes. Al costat d'aquestes narracions es reuneix un conjunt de materials documentals inèdits que intenten apuntalar el relat del projecte des d'horitzons no només plàstics.

Artistes: Antoni Tàpies, Gerhard Richter, Joseph Beuys, James Lee Byars, Dan Graham, León Ferrari, Gerhard Merz, Gary Hill, Richard Artschwager, Hanne Darboven, Marcel Broodthaers, Art & Language, Valie Export, Pier Paolo Pasolini, Carlos Pazos, Marcel Duchamp, André Breton, Enrico Donati, Oriol Vilapuig, Helen Levitt, Gordon Matta-Clark, Richard Long, Joan Colom, David Hockney, Bruce Nauman, David Wojnarowicz, Thomas Hirschhorn, Henri Michaux, Robert Frank, Osvaldo Lamborghini, Martin Kippenberger, Jean Dubuffet, Hans Hartung, Jean Fautrier, Otto Wols, Georges Mathieu, Georges Bataille, Vicente Vázquez/Usue Arrieta, Luis Guerra, Álvaro Perdices, Pep Agut, Isaías Griñolo.


 FUNDACIÓ ANTONI TÀPIES |  ARAGÓ, 255 - 08007 BARCELONA |  WWW.FUNDACIOTAPIES.ORG

Entrades populars