19a edició de la Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya #cinema

La Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya que se celebrarà a Lleida del 12 al 19 d'abril ha reduït un 25% el pressupost per la 19a edició fet que ha obligat a eliminar les seccions de documentals i de retrospectiva.

A la secció oficial, s'oferiran però 10 llargmetratges i 10 curtmetratges, i en total, 117 produccions de 14 països, la majoria de l'Amèrica Llatina a més d'Espanya, França, Itàlia, el Regne Unit i els Estats Units. Per primer cop la Mostra oferirà projeccions fora de la ciutat de Lleida a tres poblacions de la demarcació. El premi d'Honor de la Mostra serà aquest any per José Coronado. També es farà un reconeixement a Joel Joan i a l'Acadèmia de Cinema Català.
Segons el director de la Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya, Juan Ferrer, "la reducció s'havia de notat d'alguna manera i per això s'ha decidit eliminar seccions, encara que alguns documentals es projectaran a la secció especial". L'organització vol que la Mostra segueixi creixent i no reduint-se però això sí, "sense augmentar dèficits, ja que això podria posar en perill el futur del festival".

Per contra, la regidora de Cultura, Montse Parra, creu que la crisi està demostrant "que no hi ha falta de talents, d'il·lusions i de projectes i que amb treball es poden mantenir festivals com la Mostra de Cinema Llatinoamericà". El 2010 el festival va arribar al màxim de pressupost i des de llavors va iniciar-se la retallada, que des de llavors ha estat del 50%.
 
Novetats en els premis

La Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya farà un reconeixement especial a l'actor Joel Joan i a l'Acadèmia de Cinema Català, pels seus cinc anys. A més, es crea el premi de l'Obra Social "la Caixa" al millor director. Dels premis especials en destaquen el premi d'Honor a José Coronado i al mexicà Damián Alcázar. També s'atorgarà el premi Jordi Dauder a la Creativitat al director Pere Portabella i a l'actor Pere Arquillué. L'actriu Teresa Montoro rebrà el premi Ángel Fernández-Santos. També es celebrarà aquest any el reconeixement que ha fet el Govern de l'Argentina a la Mostra.
 
Projeccions fora de Lleida

L'acord de finançament amb la Diputació de Lleida ha incorporat per primera vegada la projecció de curtmetratges fora de la ciutat de Lleida. En total s'han seleccionat tres poblacions on, després de la Mostra, es projectaran films, d'entre els quals Aspa. D'entre les activitats paral·leles en destaca un taller de realització del Making Off de la Mostra. La pel·lícula argentina 'Por un tiempo', de Gustavo Garzón, s'estrenarà a la Mostra com a film inaugural.

http://bondia.cat/component/content/article/67-cultura/21160-la-mostra-de-cinema-llatinoamerica-de-catalunya-redueix-un-25-el-pressupost-per-la-19a-edicio

Entrades populars