Bill Gates adquireix una obra manuscrita de Leonardo da Vinci #art #subastes

Imatge en línia 1

El president de Microsoft, Bill Gates, ha fet públic, en una entrevista per al canal CBS, que s'emet diumenge als Estats Units, que una de les seves possessions més preuades és un manuscrit de Leonardo da Vinci que va comprar per 30,8 milions de dòlars (23,7 milions d'euros).

Amb més de 300 dibuixos, esborranys i diagrames, el manuscrit, conegut amb el nom de 'Codi Leicester', va ser elaborat pel geni renaixentista italià a principis del segle XVI amb la intenció d'abordar problemes arquitectònics i estructurals. Gates el va adquirir l'any 1994. Fins aleshores, el manuscrit va romandre més de dos segles en mans dels descendents del primer comte de Leicester, Thomas Coke.

"Leonardo tenia un coneixement científic molt més avançat que el de qualsevol altra persona en aquell temps", afirma Gates durant l'entrevista. En referir-se al manuscrit, considerat el més valuós del món, assegura que per a ell és una font d'inspiració: "És la recerca constant del coneixement. Una persona completament sola que, sense poder disposar de respostes encertades, va seguir investigant perquè creia que el coneixement és, en ell mateix, una cosa preciosa", comenta Gates.

A l'entrevista Gates no només explica que es gasta diners en documents històrics: en aquests moments està invertint en un reactor nuclear d'ona progressiva, un model actualment en desenvolupament que no utilitza urani enriquit i que es podria construir en una dècada.

https://cache.mail.yandex.net/lenta/Sl7XWqiEF4QnkpVoqKhqPg,1368267600/images.ara.cat%2Fcultura%2Fvinci_ARAIMA20130510_0196_7.jpg

Entrades populars