Descobreixen una casa del segle XIII al call de Girona #patrimoni

Imatge en línia 1


Els arqueòlegs han descobert les restes d'una casa del segle XIII que formava part del call de Girona. L'any passat ja es van trobar algunes estructures de l'edifici i, durant la campanya del 2013, s'ha excavat tot el perímetre, cosa que ha permès localitzar diverses estances i una cisterna coberta amb volta. Una part de la casa descansava sobre la roca del subsòl i, a partir de la documentació existent, s'ha pogut establir la cronologia i els diferents usos que va tenir l'edifici, que possiblement va ser una carnisseria jueva.

La casa va patir un fort incendi a finals del segle XIII, possiblement durant el gran atac al call del 1391. Posteriorment, el que va quedar de l'edifici va formar part del complex de la tercera i última sinagoga del call –als patis superior i central de l'actual Centre Bonastruc ça Porta–, entre el 1435 i el 1492, quan arran del decret d'expulsió dels jueus se'ls va obligar a vendre la sinagoga i les seves darreres propietats abans de marxar del call. Aleshores el complex es va enderrocar per fer-hi un pati, i als segles XIX i XX es van construir noves parets i clavegueres sobre les antigues restes jueves, que a partir d'avui formen part de la visita del Museu d'Història dels Jueus.

http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/lliure/5-cultura/19-cultura/644599-troben-les-restes-duna-casa-del-segle-xiii-al-call-de-girona.html

Entrades populars