'Goya i els seus hereus. Els Disbarats d'avui' al Museu Diocesà #museus

Imatge en línia 1 

L'Obra Social d'Ibercaja en col·laboració amb el Museu del Gravat Goya-Fuendetodos han reunit el treball de 21 artistes contemporanis per conformar la mostra 'Goya i els seus hereus. Els Disbarats d'avui' que s'exhibeix al Museu Diocesà de Barcelona del 9 de maig al 15 de setembre.

   L'exposició, que ha estat dissenyada especialment per a aquest museu, aquesta inspirada en l'última col·lecció de gravats del pintor aragonès 'Els Disbarats'(1819-1824) i planteja un recorregut per l'art contemporani a través del gravat, ha explicat aquest dijous en roda de premsa el director del Museu Diocesà, Josep María Martí.  

   Entre els 21 artistes que s'han inspirat, concretament en 12 dels Disbarats de Goya, destaquen el Premi Novel de Literatura Günter Grass i l'espanyol Ricardo Calero, reconegut per treballar amb elements orgànics, que en aquesta mostra ha aportat un gravat en què va plasmar literalment l'impacte d'una bala 9 mm.

   Han estat convocats també l'humorista gràfic i historietista de Madrid Andrés Rábago García, conegut pels pseudònims d'Ops i El Roto, així com el gravador alemany Víctor Mira, qui no va poder signar la seva obra perquè va morir l'endemà d'acabar la sèrie.

   José Manuel Broto, Eduardo Arroyo, Martín Chirino, Luis Feito, Juan Genovés, Manolo Valdés, Luis Caruncho, José Beulas, Julio León, Darío Villalba, Luis Gordillo, José Hernández, Rafael Canogar, Jaume Plensa, Pascual Blanco i una única dona, Alicia Díaz Rinaldi, completen la llista d'artistes convocats a homenatjar a Goya./EP


Museu Diocesà de Barcelona
Avinguda de la Catedral 4.
08002 Barcelona
http://www.cultura.arqbcn.cat/museu_cat.php

Obert de dimarts a dissabte de 10 a 14 h. i de 17 a 20 h.
Diumenges d'11 a 14 h.
Festes oficials tancat.

Entrades populars