Kenneth Russo i PulpoPop posen so a la ciutat de Girona #art #apps

Presentació de la primera audioguia musical d'una ciutat feta a Europa. Es tracta de dues innovadores aplicacions per a dispositius mòbils creades en el context de l'exposició "Viatge extra–ordinari" del Bòlit, Centre d'Art Contemporani. Girona

El divendres 24 de maig a l'espai del Bòlit_LaRambla, Sala Fidel Aguilar, es van presentar les aplicacions  GRpop i  GRmp3, dues audioguies de la ciutat de Girona. Es tracta de dues aplicacions gratuïtes (per a Android i iOs/iPhone):l'una, GRpop, amb continguts del grup musical Pulpopop i l'altra, GRmp3 amb d'altres registres sonors.

L'aplicació GRpop és una nova forma de consumir àudio, una experiència de diàleg entre lloc específic i continguts. Són 18 cançons que es poden descarregar durant el recorregut que l'usuari es marqui per Girona. Uns temes que Pulpopop ha compost pensant en la ciutat amb lletres que fan referència a cadascun dels llocs més emblemàtics. Un itinerari que transforma la relació entre el paisatge i el "turista cultural" a partir de la idea de continguts d'àudio geolocalitzats en temps real. En paral·lel, s'ha produït un CD comercial dels mateixos temes per als consumidors que no disposen de  smartphone  i que volen gaudir de l'experiència en una altra modalitat més contemplativa. Així mateix, es treballa en la creació d'un recurs educatiu adaptat a l'aplicació.

Pel que fa a GRmp3, els seus continguts constitueixen una proposta sonora més experimental. Inicialment hi trobem poemes de Carles Turat, Anna Perera i Esther Fabrellas, pensats i creats sota els criteris de geolocalització, no obstant  això és el tret de sortida per a una futura plataforma de difusió per a joves creadors sonors, per a la qual més endavant s'obrirà una futura convocatòria pública.

Ambdues aplicacions es poden descarregar en l'espai expositiu del Bòlit_LaRambla, Sala Fidel Aguilar a través de codis QR (amb les paraules clau GRPop i/o GRmp3 es pot descarregar des de les plataformes pertinents). "Viatge extra–ordinari" és una exposició dedicada al turisme creatiu i al viatger, on les obres dels artistes transcorren dins el món del viatge i el turisme. Propostes com la que avui es presenten exploren la ciutat des de la innovadora experiència de consum de continguts del núvol des del territori, aprofundint en el concepte de "turisme cultural" i amplificant-ne l'audiència. A  més, volen complementar els canals tradicionals de consum obrint una reflexió sobre la propietat intel·lectual dels continguts geolocalitzats..., en quina mesura pertanyen al territori?  

Kenneth Russo (Llambilles, 1976) és artista, investigador i navegant que explora les possibilitats creatives dels recursos digitals, multimèdia i computacionals.  PulpoPop, Pau Boïgues (la Cellera de Ter, 1986) i Edgar Massegú (Sarrià de Ter, 1985) són un dels grups més peculiars, extravagants i divertits del panorama musical català. La seva proposta musical, que va des del pop fins a l'ska i el reggae, destaca per les seves lletres plenes de fina ironia i sentit de l'humor. En la primera edició del Festival Strenes, del passat mes d'abril, varen presentar algunes
de les cançons de l'aplicació.

- Visites dedicades a la jove creativitat: música i poesia

Propera edició: dissabte 15 de juny a les 19h
Bòlit-LaRambla, Sala Fidel Aguilar
Adreçades a joves fins a 25 anys
A càrrec de Kenneth Russo, Pulpopop i Farners Cabra
Activitat gratuïta, inscripció prèvia obligatòria a www.bolit.cat

Bòlit
Centre d'Art Contemporani. Girona
http://www.bolit.cat
http://www.facebook.com/artsgirona  
https://twitter.com/arts_gi

Entrades populars