'The Pickers' d'Adam Chodzko a la Marlborough Barcelona #videoart #screen

The Pickers
Vídeo monocanal, 17 min 52 s.
La mostra romandrà activa fins al 12 de juny de 2013.

A partir del proper dijous, dia 16 de maig de 2013, es podrà veure a Marlborough Barcelona, en el marc del festival SCREEN, la projecció del vídeo 'The Pickers' de l'artista Adam Chodzko.

Adam Chodzko és un artista multimèdia, les seves obres van des de la instal·lació de vídeo a les intervencions més subtils. En el seu treball investiga sobre els vincles humans i les possibilitats de la imaginació col·lectiva. Chodzko proposa noves relacions entre els nostres
valors i sistemes de creences. Explora el seu efecte en els nostres espais comuns i privats i també aprofundeix en els documents i les ficcions que els controlen, els descriuen i els guien.

L'artista treballa amb les persones i els llocs que l'envolten, apropant-se sovint a una tasca antropològica. La pràctica de Chodzko opera entre el documental i la fantasia, el conceptualisme i el surrealisme, i l'espai públic i privat, buscant sempre en els llocs "prohibits" i plantejant una visió provocadora que faci reflexionar a l'espectador.

Sinopsi

The Pickers mostra a un grup de treballadors romanesos en una granja de maduixes britànica. Aquests alternen la intensa collita, amb l'edició d'un arxiu de pel lícula del segle XX d'immigrants britànics recol · lectors de llúpol. El film estableix paral · lelismes que difuminen la frontera de l'espai - temps i alhora desdibuixen les diferències entre la noció de treball i la d'oci. The Pickers es converteix en un somni, un anunci romanès dirigit a encoratjar als treballadors britànics a que vagin a Romania.

Nascut el 1965. Viu i treballa a Whitstable, Kent, Regne Unit. Des de 1991 Chodzko ha realitzat nombroses exposicions en solitari i col · lectives a llocs tan rellevants com: la Tate de St Ives, el Museu d'Art Moderna de Bolonya (Mambo), la Biennal d'Atenes, la Biennal
d'Istanbul, la Biennal de Venècia, Royal Academy de Londres, deste Foundation d'Atenes, l'PS1 de Nova York, la Ikon Gallery de Birmingham o el Kunstmuseum Luzern. Els seus projectes recents inclouen encàrrecs de Creative Time, Nova York, The Contemporary Art Society, Frieze Art Fair, Hayward Gallery i la Tate Gallery.

El 2002 va rebre els premis de la Hamlyn Foundation i de la Foundation for Contemporary Art, de Nova York, i el 2007 va ser guardonat amb una beca d'Investigació AHRC al Departament de Cinema de la Universitat de Kent, Canterbury. La seva obra es troba en les col · leccions de la Tate Gallery, The British Council, The British Film Institute, The Arts Council, APT, Auckland City Art Gallery, Contemporary Art Society Collection, The Creative Foundation, Frac Llenguadoc-Rosselló, GAM - Galleria d'Art Moderna, Turin, Grizedale Arts, Mambo - Museu d'Art Moderna di Bologna, Plains Arts Museum, North Dakota, USA, Saatchi Collection, South London Gallery, Towner Gallery Eastbourne i també en col · leccions privades internacionals.

Marlborough Barcelona
C / València 284, 1r 2a A
08007 Barcelona
H: dilluns a divendres, 11-14h. i 15-19h. Dissabtes: Cita prèvia.

http://www.galeriamarlborough.com/
http://www.facebook.com / galeriamarlborough

Entrades populars