"Despullar el temps" de Meritxell Romanos a Camallera #exposicions

"Despullar el temps" de Meritxell Romanos, una exposició de petits dibuixos hipnòtics en papers de format enorme. Inauguració el dissabte 27 de juliol a les 20 h. amb sopar de gastronomia poètica, cuina Clara Garí (preu sopar 8 euros. Reserves a info@naucoclea.com). I per acabar, 'Alabatrada d'estiu!' amb recital de poemes de la col·lecció Alabatre de l'editorial Labreu: Ester Andorrà, Anna Ballbona, Salvador Giralt, Marc Romera, Marc Masdeu i Joan Todó. Per acabar l'acte, micro obert a la participació del públic.

Entrada lliure

Exposició: "Despullar el Temps" 
Meritxell Romanos. Instal·lació i dibuixos
Del 27 de juliol al 18 d'agost
Nau Côclea de Camallera

Tel. 637880565


Meritxell Romanos va fer una residència a la Nau Côclea el desembre de 2012. La seva reflexió, en dibuixos de gran format plens de petits detalls, donava testimoni de l'experiència de la natura hivernal de la Nau Côclea amb un rigorós treball interior que s'expressava en el dibuix. 

"Despullant el temps de buits inoblidables."

Els records poden ballar, tot i tranquils. Perdonar i oblidar, tot està allà. La buidor serena s'obra per dins. Llavors, els dibuixos floreixen al paper com es modifica el cos al moviment. Petits estats que ens transformen. També l'espai, les galàxies i el cosmos sencer. Peus a terra, cap a l'aire. Ets estesa per una ploma. Ets foc i aigua. Deixa que flueixi, deixa que passi. Deixa que hi sigui, tal com és. Bella i única. En aquests precisos instants les complexitats efímeres es despleguen. Atrapen el moment. Exploten amb subtilesa. Donen pas a un món natural, de narratives abstractes. Després llegeixes, jo somio.

Meritxell Romanos

(bio) Meritxell Romanos Bayés. 

Sabadell, 1984. Formada en Belles Arts entre Barcelona i Nova York, va començar a plantejar "Drawings" al 2006, junt amb la peculiar obra "The collection". Finalitzada la llicenciatura i interessada en l'eduació de l'art va realitzar el màster "Arts Visuals i Educació; un enfocament construccionista" a la UB. Actualment combina la producció d'obra individual amb el treball en col·lectiu amb Les Salonnières (artistes indisciplinars) alhora que forma part de l'equip d'Àgora Serveis Culturals, amb qui realitza visites i tallers pel Museu Picasso i Caixa Fòrum Barcelona Explora i desenvolupa un llenguatge orgànic, subjectiu i harmònic per connectar l'entorn amb el cos, l'energia amb la  vida i buscar moviments, vibracions, formes i sensacions imperceptibles i infinites. Investiga a dins i a fora, al cos i a la ment, a la consciencia i a la memòria, a la natura i a l'univers. Explora els llenguatges del dibuix amb residencies com la de Nau Coclea (Camallera, 2012) i del cos amb cursos de dansa contemporània amb Bené Carrat i Body Weather amb el coreògraf Andrés Corchero i Constanza Brncic. Recentment ha realitzat Body Weather Laboratory (Celrà, 2013) a l'Animal a l'esquena amb Ouguri. 

Des de 2006 és membre fundadora del col·lectiu Les Salonnières (Laura Cardona, Ester g. Mecías, Cèlia Prats, Meritxell Romanos i Marta Xibillé) artistes indisciplinars que desenvolupen projectes artístics i educatius a través de la performance. Han realitzat residencies a centres de producció com Can Xalant (Mataró, 2007-2009), Experimentem amb l'Art (Barcelona, 2010-2012) i actualment a La Bonne (Barcelona, 2013). Les seves accions s'han emmarcat dins d'espais com el MACBA, DEACMUSAC, Fundació Antoni Tàpies, Fàbrica de Creació Fabra i Coats, Hangar, Experimentem amb l'Art, Nau Estruch, La Casa Elizalde, Month of Perfornace Berlin, entre d'altres. 

Comentaris

Entrades populars