El Correllengua recorda els deu anys sense Martí i Pol #correllengua

Imatge en línia 1

La vila natal de Miquel Martí i Pol, Roda de Ter (Osona), acull avui l'arrencada oficial del Correllengua 2013, moviment que des de fa vint anys demostra la vitalitat de la llengua i la cultura catalanes i fomenta l'ús social del català. Durant la primavera, el Correllengua ha portat la flama de la llengua pels municipis mallorquins, menada pels Joves de Mallorca per la Llengua. Ara la Coordinadora d'Associacions per la Llengua (CAL) comença els actes del Correllengua al Principat al poble del poeta, a qui ret homenatge arran del desè aniversari de la seva mort. El Correllengua recorrerà un bon grapat de comarques fins el 9 de novembre, quan arribarà a Perpinyà.
La CAL i l'entitat local Roda Decideix tenen a punt tot un programa d'actes. El primer, a la plaça Major a les 10.45, és una ruta literària que recorrerà els espais més emblemàtics i fortament vinculats amb la vida i obra de Martí i Pol. Havent dinat, hi haurà un tast de ratafia gelada al Teatre Eliseu, on tot seguit es farà el tercer Gran Concurs de la Llengua, amb representants de tot el territori que demostraran les seves habilitats i coneixements lingüístics. A partir de les 19.00, la plaça Major serà l'escenari dels actes centrals i més solemnes, amb la presència del filòsof Josep-Maria Terricabras, autor del manifest d'enguany. S'homenatjarà Martí i Pol amb l'espectacle 'Reconeixença' dels cantants Jaume Calatayud i Vicente Monera, especialment dissenyat per a la jornada, i a la nit, a l'espai la Carpa, hi haurà un sopar popular, una quina i els concerts de Miquel del Roig i Deskarats.
A més d'aquests actes, també hi haurà dues exposicions sobre Miquel Martí i Pol i sobre el centenari de les 'Normes ortogràfiques' de Pompeu Fabra, i també parades de productes relacionades amb el Correllengua.

Entrades populars