Festa del Renaixement de Tortosa 2013 #festes

Imatge en línia 1

Del 18 al 21 de juliolTortosa (Baix Ebre)
Festa del Renaixement de Tortosa

Viatjar a Tortosa del 18 al 21 de juliol és el mateix que fer un viatge al Renaixement. Hi trobareu més de tres mil ciutadans vestits d'època i una seixantena d'espectacles diaris, amb més de cinc-cents actors que transformen la ciutat en la Tortosa de fa cinc segles.

La Festa vesteix d'aquella època tot el nucli antic. Els seus nobles edificis i les centenàries muralles s'engalanen de manera exuberant mentre els ciutadans acaben de bastir les seves tavernes, preparen els obradors i enllustren els seus vestits d'època; els procuradors -el Govern local- i les famílies nobles es mostren ufanosos i passegen amb senyoriu. Els obradors i fogars dels restauradors, forners i pastissers recuperen centenàries receptes que ofereixen als visitants i comensals. Durant tots els dies de festa la gastronomia baixmedieval i renaixentista és present tant als restaurants que hi participen amb el menú Mengeu de Festa, com als forns i les pastisseries que elaboren les Llepolies de la Festa i a les tavernes de la Ruta de la Saboga que recreen una sèrie d'espais més populars de trobada.

Artistes, músics i rodamons vinguts d'arreu donen vida als carrers i animen els palaus i els edificis nobles de la ciutat amb espectacles i actuacions. Hi arriben grups itinerants i d'altres que recreen la vida quotidiana a l'edat moderna, en els seus campaments o tallers, on conviuen durant els quatre dies de celebració de la festa. Al mateix temps, els actes i les cerimònies es van succeint. A més, els procuradors juren el càrrec, els trasts de defensa, amb els seus colors i estendards, encapçalats per les banderes de la ciutat i la vegueria, desfilen pels carrers, i les famílies nobles assisteixen a les justes per al seu divertiment.

Entrades populars