Mor el fotògraf Oriol Maspons i el MNAC li prepara una retrospectiva #artistes
El fotògraf Oriol Maspons ha mort aquest dilluns, cap a les onze del matí a la Clínica Plató de Barcelona, a l'edat de 85 anys, segons han confirmat a l'ACN fonts de la família. Maspons va nèixer a Barcelona, el 1928. Té obres exposades al Museum of Modern Art de Nova York i les seves fotografies han il·lustrat obres com Poeta en Nueva York de Federico García Lorca. Algunes de les seves imatges més famoses són les que va fer a les barraques del Somorrostro de Barcelona, a l'Eivissa dels setanta i la Gauche Divine. A mitjan 2011, Maspons va supervisar el trasllat del seu arxiu al Museu Nacional d'Art de Catalunya. La vetlla es farà al Tanatori de Sant Gervasi.
El MNAC prepara una "gran" exposició i un llibre sobre l'obra d'Oriol Maspons
El conservador en cap de la col·lecció de fotografia del MNAC, David Balcells, ha revelat que el museu prepara un projecte "ambiciós" sobre l'obra del fotògraf Oriol Maspons, que aquest dilluns ha mort a l'edat de 85 anys. Balcells ha explicat en declaracions a l'ACN que "s'està renegociant" la col·lecció de la fotografia privada de Maspons per convertir-la en una "gran" exposició i fer-ne un llibre. De fet, el 2010, el Museu Nacional d'Art de Catalunya va negociar juntament amb la Fundació Peret i la seva família perquè la fotografia del seu estudi es traslladés al museu i l'any següent Maspons va supervisar el trasllat del seu arxiu.
El conservador en cap de la col·lecció de fotografia del MNAC, David Balcells, ha lamentat la mort la mort del fotògraf Oriol Maspons assenyalant que avui és un dia "molt trist" per l'amistat que els unia. Balcells ha qualificat Maspons com un dels fotògrafs més representatius de la nova avantguarda i ha destacat el seu treball "a l'estil dels grans fotògrafs americans". El conservador en cap de fotografia del MNAC ha explicat en declaracions a l'ACN que Maspons va revolucionar la fotografia en la forma dels plantejaments després del seu període a París i el contacte amb els grans intel·lectuals de l'època com el grup Gauche Divine, Delibes o Camilo José Cela. /ACN