Muriel Casals aspira a repetir com a presidenta d'Òmnium Cultural

Imatge en línia 1

Muriel Casals voldria presentar-se a la reelecció com a presidenta d'Òmnium Cultural, el juny de l'any que ve. "M'ho plantejo, perquè fer dos mandats és una cosa prou normal, és un privilegi fantàstic presidir Òmnium, m'ho estic passant bé, estic envoltada d'un equip molt bo i potser en aquest moment polític tan agitat però entusiasmador del nostre país està bé la continuïtat i l'estabilitat", ha anunciat Casals, en declaracions a l'ACN. Casals va ser elegida el 20 de març del 2010 per rellevar Jordi Porta amb un suport del 93% dels vots. El juny del 2014, els més de 33.000 socis d'Òmnium hauran de tornar a elegir la meitat de la junta directiva de l'entitat i la seva presidenta.

Casals voldria repetir quatre anys més al capdavant d'Òmnium, tot i que "si aparegués una persona meravellosa que en tingués més ganes i fos més volguda" s'ho replantejaria, assegura. Per això, pensa que "probablement sí" que es presentarà a la reelecció, tot i que "podria ser que no". "M'ho plantejo, però no sé si és correcte anunciar-ho", afegeix. I adverteix que tot i que la presidenta "dóna molt la cara, el que és important és tot l'equip". "Tenim un any de marge per veure si els nostres socis consideren convenient que jo em torni a presentar", explica Casals.

Òmnium ha acabat renunciant a cobrar les subvencions de la Generalitat acordades per al 2011, 2012 i 2013. I Casals avança que pensa fer el mateix també l'any que ve, davant l'estrangulament de les finances de la Generalitat i gràcies a "l'esforç" de la "gran majoria" dels seus socis que tot i les "dificultats econòmiques" han "acceptat incrementar la seva quota". Òmnium té 33.000 socis que paguen una quota que, de mitjana, volta els 50 euros anuals, tot i que "els que només en poden pagar 25 o 30 també són molt benvinguts".

"Arriba un moment que la Generalitat té pocs diners i que algunes entitats, com Òmnium, ens hem anat fent més fortes i tornem a una situació originària en què no vivim de la subvenció", argumenta Casals. "Això no vol dir, però, que en un futur d'expansió econòmica l'administració pública torni a pagar algun programa concret" a l'entitat, matisa. En qualsevol cas, insisteix Casals, ja fa "molts anys" que la "filosofia" d'Òmnium és "anar reduint la part d'ingressos públics i passar a dependre només d'ingressos propis", de les quotes dels socis.

http://reusdigital.cat/noticies/muriel-casals-vol-repetir-un-segon-mandat-com-presidenta-domnium

Entrades populars