Patrizia Lohan dóna tres obres a l'Ajuntament de Sant Cugat #art

Tres obres de Patrizia Lohan formen part a partir d'ara de les col·leccions d'art de l'Ajuntament de Sant Cugat. Patrizia Lohan, és una artista alemanya que viu a Sant Cugat-Barcelona-, i que constitueix com una de les creadores de l'avantguarda d'aquesta ciutat.

Patrizia Lohan crea un enginyós joc de simulació perceptiva que aporta un significatiu plus d'imaginació i talent a unes obres que revelen el seu afany per assolir un llenguatge propi, a través de resoldre, des de la reflexió i la intuïció, la tensió constant d'elements contradictoris. Una obra amb figures geomètriques sobre fons blanc,  inscrites en quadrats blancs, distribuïdes en l'espai inconcret i constituint  assajos experimentals, on ja hi trobem el joc i l'ordre.  El suport, sempre d'un blanc pulcríssim centra el contingut, evita la dispersió i ordena els elements com en un full de paper.

Hi ha obres monocromes, blanc sobre blanc que emfatitza el joc de llum i ombra en els relleus, concentrant tot l'interès plàstic i multiplicant, gairebé fins l'infinit, les possibilitats de percepció de la mateixa peça en funció del tipus de llum, la direcció, la intensitat. L'artista també introdueix el color en algunes de les seves obres d'una manera prou particular, perquè el que percebem a primer cop d'ull és un suau difuminat al voltant de les figures, que en molts casos semblen irradiar una llum
interior. Aquesta percepció és deguda a la seva destresa i pulcritud a situar el color de manera estratègica perquè es reflecteixi sobre el fons blanc del suport. És una coloració indirecta, obtinguda mitjançant el reflex d'un color sobre el blanc, que queda oculta a la vista frontal de la obra.

Actualment exposa durant tot l'estiu i fins el 30 de setembre la "Sèrie Geometries" a Canals-Galeria d'Art de Sant Cugat. Un catàleg prologat per el crític Ramon Casalé, ens mostra tota l'obra exposada.
 
Canals-Galeria d'Art
Carrer de la Creu, 16
Tel/Fax: 93 675 49 02
08172 Sant Cugat -Barcelona-
galeriacanals@canals-art.com
http://www.canals-art.com

Entrades populars