Conferència d'Isona Passola: Tàpies i l'essencialitat #Conferències


Aquest dimecres, la productora i directora de cinema Isona Passola serà l’encarregada de participar al cicle de xerrades Tàpies a 12 veus que organitzen la Fundació Antoni Tàpies i el Museu Nacional d’Art de Catalunya, en el marc de l’exposició Tàpies. Des de l’interior. El cicle, que té com a propòsit una aproximació plural a l’obra d’Antoni Tàpies a partir de 12 presentacions a càrrec de personalitats provinents d’àmbits i pràctiques molt diverses, ha comptat ja amb la participació de Frederic Amat (artista), Sam Abrams (poeta, assagista, traductor i crític literari), Jordi Martínez Borruel (matemàtic) o Ferran Adrià (cuiner) entre altres. En aquesta ocasió, a la Fundació Antoni Tàpies, serà el torn d’Isona Passola amb la presentació Tàpies i l’essencialitat:
Una vegada, en senyal d’agraïment, vaig regalar una litografia de Tàpies a uns amics de l’Amèrica Llatina. La seva cara d’horror va ser històrica (hi ha un art que necessita claus per a l’emoció estètica, i vaig començar l’explicació pel començament, de la matèria als objectes quotidians, i amb l’essencialitat planant-hi, sempre; era la manera en què a mi se m’havia acabat fent imprescindible Tàpies, de la mà del meu pare, de petita). Deu anys més tard hi vaig tornar, l’havien penjat al menjador. 
 Isona Passola (Barcelona, 1953) és llicenciada en Història Contemporània. Productora, guionista i directora cinematogràfica, és fundadora de Massa d’Or Produccions, amb la qual ha realitzat llargmetratges documentals i tvmovies entre els que destaquen El Mar (1999), Mirant al Cel (2008) i Pa Negre (2010). Ha dirigit el documental Catalunya-Espanya. És presidenta de l’Associació de Productors Independents del Mediterrani (APIMED) amb seu a Barcelona. És membre del Patronat de la Universitat Oberta de Catalunya. Exerceix la docència en l’àmbit del guió cinematogràfic a la Facultat de Ciències de Comunicació Blanquerna de la URL. Forma part del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (2012), i és Presidenta de l’Acadèmia del Cinema Català (2013). 

La presentació tindrà lloc a la Fundació Antoni Tàpies el dimecres a les 18.30 h, i l’accés serà gratuït.

Entrades populars