Les famílies 'buiden les aules' de les Balears a l'espera de la manifestació de diumenge #BuidalesAules #SomEscola #EnCatalà

Imatge en línia 1

Les aturades contra la reforma educativa del PP afegeixen poc a poc a les famílies, gràcies a la iniciativa 'Buida les aules'. En aquest context, nombrosos centres de les Illes han presentat aules buides, i en molts casos, com a l'IES de Porreres, hi havia més professors que no estudiants.

També els treballadors del Consell de Mallorca, per la seva banda, expressen el seu suport als docents. Els òrgans de representació dels mateixos -la Junta de Personal i el Comitè d'Empresa- en reunió ordinària del comitè i extraordinària de la Junta de Personal han pres per unanimitat les següents decisions:

1. Solidaritzar-nos amb les mobilitzacions dutes a terme pel col·lectiu educatiu que fa 12 dies estan en vaga indefinida.

2. Com a treballadors i treballadores del CIM, com a ciutadans i ciutadanes, i com a pares i mares, donem suport a les reivindicacions que aquest col·lectiu du a terme per una escola pública de qualitat.

Per això "vos demanem l'assistència a tots els treballadors i treballadores del Consell de Mallorca a la manifestació de diumenge", expliquen en un comunicat.

La gran manifestació de diumenge.

El conflicte educatiu que vivim aquests dies a les Illes ha despertat consciències i també talents compositors que fins ara restaven ocults, i que col·laboren a fer caliu de cara a la manifestació de diumenge a favor de l'educació pública i en contra de les polítiques del Govern.

Un vídeo ha pres especial rellevància en les últimes hores a la xarxa. En ell es veu en menys de 30 segons diferents escenes de les mobilitzacions viscudes aquests dies de vaga, i convida a "lluir la camiseta verda" el 29-S en el que es preveu que sigui un dia "històric". Les imatges estan acompanyades per tot un himne popular, "L'Estaca", de Lluís Llach. La històrica cançó ha tornat a prendre absoluta vigència amb les protestes de la UIB i davant el Parlament, on la massa verda de professors l'ha cantat en repetides vegades, prenent-la com a tot un símbol de la seva protesta.

Gloses

Així mateix, nombroses gloses es difonen per internet amb el president Bauzá, el TIL i els docents com a protagonistes, i amb la ironia i el to humorístic amb una part de realisme com a distintius clars.

Aquí en transcrivim una de les que més èxit està tenint entre els usuaris:

«He nascut damunt d'una Illa
on parlàvem català
i d'ençà que hi ha en Bauzá
això ja pareix Sevilla.

Dius que tens la majoria
que te permet governar.
Els mestres són minoria
però saben ensenyar.

President que vols que faci
no m'agrada el teu estil.
Torna-te'n a la farmàcia
a vendre Gelocatil».

http://dbalears.cat/actualitat/balears/govern-marca-per-cent-seguiment-del-dese-dia-vaga-docent.html

Entrades populars