Milers de mestres s'han concentrat a Palma per a reclamar una escola de qualitat i en català #éspalma #ésmaó #somescola

Imatge en línia 1

El sindicat majoritari de l'ensenyament illenc, l'STEI, ha xifrat en un 93 % la participació del professorat en el primer dia de la vaga indefinida de l'Educació a les Illes. Un altre convocant, l'Assemblea de Docents, explica que a 244 centres consultats, la mitjana de docents que no han acudit a treballar és del 91%. Mentre, la Conselleria d'Educació ha xifrat passades les 12.30 hores en un 22% la participació del sector, i l'ha qualificat de 'baixa'. Aquest dilluns 16 de setembre devers 15.000 professors han estat convocats a una aturada que pot arribar a afectar l'activitat de 165.000 alumnes, entre Primària i Secundària.

El passat divendres s'engegà el curs, recordant que no era un dia normal. Avui, tot i que molts alumnes han acudit entre les 8 i les 9 del matí als seus centres, perquè consideren que és una forma d'adherir-se a les reclamacions dels seus professors sobre les condicions generals de l'educació, l'aturada s'ha confirmat generalitzada a nombroses localitats. Així, fonts dels mateixos docents han assegurat que el seguiment a molts centres és del 100%. Aquest és el cas, per exemple, del CEIP Joan Mas i Verd de Montuïri, el CEIP Pare Bartomeu Pou d'Algaida, l'Escola Graduada i el Costa i Llobera a Palma, l'IES Pasqual Calbó de Maó, l'Institut de Marratxí, o l'IES de Binissalem.

A primera hora del matí els piquets informatius s'han instal·lat a les portes dels centres, molts amb les camisetes verdes que han cridat en els últims mesos per la defensa de l'educació pública i de qualitat. L'ambient generalitzat era de tranquil·litat, i entre els punts més comentats hi havia els considerats per molts 'abusius' serveis mínims decretats per la Conselleria, així com l'elevat seguiment que s'espera per aquest primer dia de vaga.

A mesura que s'han anat acostant les dotze del migdia s'ha encalentit més l'ambient de les diverses concentracions, una per Illa, per a reclamar a l'Executiu un canvi en la seva forma de gestionar l'ensenyament a Balears. A Mallorca, s'han pogut veure trens provinents de Manacor i Inca tenyits de verd cap a la protesta de Palma, i una important concentració en suport a l'aturada a la popular plaça del Tub, que acabarà davant el Consolat de Mar.

http://dbalears.cat/actualitat/balears/els-docents-esperen-seguiment-massiu-primer-dia-aturada.html

Entrades populars