“Mise en scène” al Bòlit de Girona #art #exposicions #museus

Imatge en línia 1

Josep M. Oliveras, Perejaume i Javier Pérez 
Del 20 de setembre de 2013 al 4 de gener de 2014 

Inauguració: divendres 20 de setembre a les 19 h 
Bòlit_LaRambla, Sala Fidel Aguilar 

Amb la col·laboració del festival Temporada Alta 

El proper divendres 20 de setembre a les 19 h al Bòlit_LaRambla, Sala Fidel Aguilar tindrà lloc la inauguració de l'exposició "Mise en scène", que aplega obres de Josep Maria Oliveras, Perejaume i Javier Pérez. 

Aquesta mostra acull obres d'art contemporani relacionades amb les arts i els espais escènics de la ciutat: la fotografia que Josep M. Oliveras ha realitzat per al cartell del festival Temporada Alta d'enguany, una obra inèdita de Perejaume que forma part del Fons d'Art Contemporani de l'Ajuntament de Girona i una videoinstal·lació de Javier Pérez que té la dansa i un piano com a protagonistes. 
Aquestes últimes són dos retrats del Teatre Municipal de Girona. 

L'etimologia grega de la paraula teatre, remet a un 'lloc per a contemplar', i és des d'aquesta vessant contemplativa del fet escenogràfic que s'ha realitzat la selecció de les peces que donen forma a aquesta exposició. 

La primera de les obres, titulada Gegant, és una reproducció de la fotografia que Josep Maria Oliveras (Salt, 1956) ha realitzat per encàrrec del festival per al cartell de l'edició d'enguany. La imatge, feta a partir de tres objectes, vol resumir de forma juganera l'esperit innovador i emocional del festival que aquest any arriba a la seva vint-i-dosena edició. 

En segon lloc es presenta una obra inèdita de Perejaume (Sant Pol de Mar, 1957) del Fons d'Art Contemporani de l'Ajuntament de Girona. De com posar vidre al marc d'un escenari (1997) és una seqüència d'imatges fotogràfiques realitzada a partir de la instal·lació que es va dur a terme al Teatre Municipal de Girona, consistent en el tancament íntegre de la boca d'escenari amb un vidre transparent.

Per últim, Javier Pérez (Bilbao, 1968) ens trasllada novament a l'espai del Teatre Municipal de Girona amb En Puntas, una videoinstal·lació on una ballarina calçada amb unes sabatilles acabades en uns ganivets, dansa ininterrompudament sobre un piano de cua amb l'embolcall del teatre vuitcentista de fons. Una metàfora del dolor i el sacrifici en la recerca de la perfecció. 

ACTIVITAT 

Visita guiada - Dissabte 5 d'octubre de 2013 a les 12 h, a càrrec de Carme Sais, directora del Bòlit i comissària de l'exposició 

Bòlit
Pujada de la Mercè, 12, Girona

Entrades populars