'Art i ciència-ficció: estratègies de potencialitat' a La Capella #Exposicions

Imatge en línia 1

Art i ciència-ficció: Estratègies de potencialitat, de Black Tulip, és el projecte seleccionat per a la línia d'investigació de BCN Producció 2013 a La Capella, al barri d'El Raval de Barcelona.

Els membres de Black Tulip aposten per fer servir un pseudònim i pels beneficis d'una cooperació informe i oberta entre artistes i pensadors, amb tot el que un grup d'aquest tipus pot aportar a projectes que intenten anar més enllà de las pràctiques habituals de l'art. Les seves propostes demostren aquesta amplitud de mires (accions, tallers, escrits, instal·lacions, etc.) i estan encaminades a processos i indagacions de tall experimental i especulatiu.

El projecte Art i ciència-ficció: Estratègies de potencialitat deriva d'una investigació iniciada per membres de Black Tulip l'octubre del 2012 i se centra en les potencialitats de la ciència-ficció. L'objectiu és explorar les tensions que genera aquest tipus de representació que, en saltar-se totes les limitacions del nostre present i proposar-nos altres subjectivitats i formes de vida, ens convida a transcendir les múltiples cristal·litzacions que es produeixen al nostre entorn.

L'aspecte formal més destacat de la proposta consisteix a establir, en tot el recorregut, un tipus d'investigació oberta a la participació del públic, amb projeccions de pel·lícules, lectura de treballs acadèmics, novel·les i còmics, i també tallers i conferències. Tot el material, les experiències i les conclusions que es generin durant aquest període quedaran registrats en un blog que estarà actiu des del principi fins al final del projecte.


Entrades populars