Els Premis Octubre homenatjaran a Estellés, Espriu, Guillem Agulló i els docents de les illes #Cultura

Imatge en línia 1

La tradicional nit dels Premis Octubre del País Valencià, organitzada per l'Editorial Tres i Quatre, se celebrarà aquest pròxim dissabte a València amb un acte que enguany compta amb fort component balear. L'editorial reconeixerà les mobilitzacions dels docents de les Illes en contra de la reforma educativa i la seva 'impagable tasca cívica', segons que ha explicat l'editora Laia Climent. La nit dels Octubre comptarà amb l'actuació de Maria del Mar Bonet, que homenatjarà Vicent Andrés Estellés, Salvador Espriu i Bartomeu Rosselló-Pòrcel a través d'alguns dels poemes musicats per la cantautora. La figura dels poetes es glossarà a través de les intervencions de Pérez Muntaner, Rosa Delor, Bru de Sala i Sebastià Alzamora.

Al sopar hi serà present Maria Antònia Font, representant del Sindicat STEI i l'Assemblea de Mestres i Professors en Català, impulsors de les mobilitzacions s en contra del decret educatiu del govern balear. El 10% del preu de cada tiquet del sopar anirà a parar a la caixa de resistència que els docents balears varen obrir en previsió d'un llarg període de mobilitzacions.

L'apartat dels reconeixements, a més a més, tindrà un dels seus moments més sentits amb l'homenatge al jove antifeixista i independentista de Burjassot Guillem Agulló, de qui s'ha complit enguany el vint aniversari de la seva mort en mans de l'ultradreta.

119 obres, dues més que l'edició anterior, optaran als guardons que es coneixeran durant el transcurs del tradicional sopar. Respecte de les obres a concurs, 54 originals optaran al Premi Vicent Andrés Estellés de Poesia, dotat amb 3.000 euros de premi; 44 per a l'Andròmina de Narrativa, amb 10.000 euros de premi, i 20 per al Joan Fuster d'Assaig, premiat amb 6.000 euros.

Comentaris

Entrades populars