Inauguració de "Reel-Unreel" de Francis Alÿs al Bòlit de Girona #Art #Girona

















Reel-Unreel | Francis Alÿs

Comissària: Carme Sais

Del 23 d'octubre de 2013 al 4 de gener de 2014
Inauguració: dimecres 23 d'octubre a les 19h.

Bòlit_StNicolau, Girona

Demà dimecres 23 d'octubre a les 19h al Bòlit_StNicolau tindrà lloc la inauguració de l'exposició "Reel-Unreel", que pren el seu nom de l'obra homònima de Francis Alÿs.

Reel-Unreel és una videoprojecció que recorre la ciutat afganesa de Kabul, una mirada documental de descoberta de la ciutat i de denúncia de l'aniquilació cultural. La pel·lícula retrata i documenta la realitat d'una ciutat castigada pels anys de guerra i n'evidencia la situació de pobresa així com la barbàrie de la destrucció del patrimoni per part de l'integrisme ideològic i religiós dels talibans.

El títol de la peça, Reel-Unreel, una de les obres més destacades de la dOCUMENTA de Kassel 2012, fa referència al joc de superposicions entre l'acció cinematogràfica que s'hi desenvolupa i la ciutat real i, de retruc a la tergiversada imatge que de l'Afganistan en donen els mitjans de comunicació occidentals.

Francis Alÿs, un dels artistes contemporanis més interessants del panorama internacional, aporta una sensibilitat poètica i imaginativa. La seva mirada, tan pausada com crítica, elabora un discurs narratiu a partir de les seves preocupacions sobre qüestions socials, econòmiques, antropològiques i polítiques.

Bòlit_StNicolau
Plaça de Santa Llúcia, 1 / 17007 Girona

De dimecres a diumenge, festius inclosos d'11 a 14h i de 16 a 18h.
Tancat: Dilluns i dimarts.

Entrades populars