Samuel Sarmiento a la Galeria Artevistas de Barcelona #pintura #galeries

Imatge en línia 1

Samuel Sarmiento
Exposició : Nuevas natividades

24.Octubre.2013 > 8.Desembre.2013
Inauguració el 24 d'octubre 2013 a les 20h


Samuel Sarmiento neix a Maracaibo , Veneçuela el 1987 . De formació pictòrica autodidacta s'exerceix com a artista plàstic . El 2010 realitza el Màster en Producció Artística a la Universitat Politècnica de València , Espanya . Ha participat en diferents mostres de caràcter individual i col · lectiu a Veneçuela , Aruba , Espanya i Alemanya . Treballa amb materials mixtes sobre paper o tela en formats variats . Viu i treballa a Madrid .
Exposició permanent Galeria Artevistas , Barcelona, ​​des del 2012 .

" Sempre he trobat una gran satisfacció al moment de pintar . El meu treball artístic està molt lligat a la meva pròpia biografia , està conformat per dibuixos i pintures en què plantejo explicar històries , a través de les meves creacions busco gesticular narracions , on el paisatge i l'individu es relacionen emocionalment i simbòlicament . En el desenvolupament de la meva producció artística he configurat un simbòlic personal producte de la repetició com a eina creativa , a partir del qual es representen personatges , formes , figures , grafismes , signes que narren llegendes , contes , relats de continguts metafòrics , que a través d'una imatge senzilla comuniquen un missatge gairebé sense necessitat d'interpretar raonablement . Teòricament parlant , artistes com Miodrag Đurić , Clyfford Still , Wifredo Lam i Marc Chagall , han estat de gran influència en la meva obra passada i actual . Aquests referents permeten comprendre fins a cert punt l'ús de figures mitològiques ancestrals , representacions pictòriques d'adults amb trets d'animals , o gestos pictòrics amb diferents graus d'abstracció dins dels meus treballs . Tots aquests factors situats en el context precís , argumenten els escenaris que vaig fent . "

Noves Natividades:

'Noves natividades' és un recorregut pictòric a través de diferents històries , l'ús constant de símbols acompanyen diferents personatges que es passegen per paisatges no convencionals . Mars i rius que es desborden , dones amb peus de ocell , banderes , animals , bodegons i escales . La revisió de la nativitat cristiana com a sistema de representació , vista com una estructura arquetípica conformada a través del gest pictòric de vegades primitiu . A l'exposició Noves natividades se'ns presenten narracions carregades de misteri , situacions emparades en l'antic, faules que alberguen secrets dins de petits microcosmos que formen part d'escenaris més complexos .

Diferents arquetips representats expliquen una història que recorre l'inconscient , l'ànima com a representant d'estrats profunds del desconegut amara l'obra amb la seva feminitat explícitament fèrtil procreando el si-mateix , representat moltes vegades amb el símbol numinoso del nen Crist . El passat mitològic es troba amb l'actualitat , carregada de productes , marques i fronteres .

A la sèrie d'obres que conformen Noves natividades trobem l'esforç explícit de traduir a una realitat pictòrica constel · lacions que neixen d'un estrat col · lectiu ...
Interessant és que tot l'anterior no necessita ser entès per apreciar un grup d'obres el motor i vel d'Isis és la innocència , és un joc , una entremaliadur

ARTEVISTAS GALLERY
Passatge del Crèdit nº4
08002 Barcelona 
http://artevistas.com

Entrades populars