'Andar-i-ego' de Pep Mata a la Fundació Lluís Coromina de #Banyoles #Fotografia

Andar-i-ego | El traçador de camins i direccions
Pep Mata
30/11/2013 - 25/01/2014

Inauguració: 30/11/2013 a les 13:30h

Benvinguda a càrrec de Lluís Coromina, president de la Fundació Lluís Coromina. Parlaments a càrrec de Joan nogué, director de l'Observatori del Paisatge de Catalunya; Ricard Planas, director de la revista Bonart; Eulàlia grau, cap del Departament d'Escultura de la Universitat de Barcelona; i PEP mata, artista. Cloenda de l'acte a cura de Santi Vila, conseller de territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.

Exposició: Camins i recorreguts d'alta muntanya, pel Pirineu oriental i central, gairebé sempre en altituds superiors als 2.000 metres, realitzats des de la tardor de 2002 fins l'estiu del 2005. Són itineraris que ressegueixen la línia de l'horitzó, en una recerca dels elements en estat pur, del so primordial de la natura i de la ressonància de l'origen. Territoris de frontera entre la Terra i el Cel, entre el dens i el transparent. El recorregut com una successió de llocs, com a quadern de bitàcola, com a llibre d'imatges. L'espai s'expressa a través del recorregut, a través del caminar. Caminar per cultivar l'estat d'ànim adequat, per tornar a una experiència íntima del món. Un tocar la natura, un contacte, un diàleg dins d'aquesta naturalesa i amb ella. Recuperar el sentit físic, l'ecologia del lloc, el sentit tangible de connexió a un lloc, descobrir el seu espai interior. El físic i el metafísic estan essencialment entrellaçats.

Percebre el nostre lloc a la Terra des d'un punt de vista simbiòtic.

El tríptic: una mirada de 90 º en cada fotograma, una visió triplicat d'un lloc, un observatori, el so d'un moment. La imatge central indica l'orientació (de la mirada) i la frontalitat (del cos). Les imatges laterals, els costats esquerre i dret del cos, les mans dreta i esquerra. La imatge absent – la 4a fotografia – ens fa present el nostre propi cos, la nostra esquena, allò amagat i que no veiem, el que hi ha darrere, projectant cap a l'interior de l'espai de la imatge.

El joc entre absència i presència ens revela el cinquè punt, el centre de la creu orientada, la nostra posició vertical sobre l'horitzó, l'estar del propi cos, obrint la possibilitat a l'Ésser La fotografia dóna l'accessibilitat justa a la vivència d'aquests territoris allunyats i solitaris, a sentir aquest lloc de trobada. És el reflex d'una experiència individual, d'un instant d'encreuament dins de la realitat del món físic: la recerca d'un nou paradigma de la realitat.
Organitzen:

Fundació Lluís Coromina / El Puntal - Laboratori de les Arts de Banyoles.
Departament d'Escultura, Facultat de Belles Arts, Universitat de Barcelona.

Col·laboren:

Bonart Cultural, Observatori del Paisatge de Catalunya, Grup Agrienergia, Edicions
Saragossa, GEiEG, Centre Excursionista de Banyoles, Revista Vèrtex / Feec, Ajuntament de
Banyoles, Diputació de Girona i Generalitat de Catalunya.

El Puntal - Laboratori de les Arts
c/ girona, 161
17820 Banyoles

Dilluns a divendres, d'11:00 a 13:00 i de 16:30h a 20:30h
Dissabte, horaris a convenir.

Entrada lliure.

Entrades populars