Concert gratuit amb la millor música clàssica japonesa a la Fundació Antoni Tàpies #Concerts #Barcelona

Imatge d'Antoni Tàpies rebent el Premi Imperiale de pintura del Japó l'amy 1990.

Concert de Barcelona Reed Quintet
Un recorregut pel Japó contemporani musical

27 de novembre de 2013. Inici de l'acte a les 19.30 h. Inici del concert a les 20.15 h. | Entrada lliure | Aforament limitat | Fundació Antoni Tàpies

Arran de l'interès que l'artista Antoni Tàpies va demostrar per la cultura i l'espiritualitat japonesa, que li va valer el Premi Imperiale de pintura del Japó l'any 1990, l'entitat ArtinGroup va plantejar a la Fundació Antoni Tàpies la possibilitat d'acollir un acte amb motiu l'Any Dual: Espanya–Japó. La Fundació Antoni Tàpies va accedir a co-organitzar, juntament també amb Neu Records, un esdeveniment amb aquest propòsit pel dia 27 de novembre del 2013.

Concert de Barcelona Reed Quintet | Música clàssica contemporània japonesa

L’acte consistirà en un concert de música clàssica contemporània japonesa a càrrec de la prestigiosa formació musical catalana Barcelona Reed Quintet. El concert serà un recorregut pel Japó contemporani musical. Des de clàssics contemporanis com Toru Takemitsu o Joji Yuasa, fins als nous valors de la música d’avantguarda nipona: Hosokawa, Noda, Natsuda i Fujikura. El concert inclou dues obres escrites especialment per l’ocasió per Dai Fujikura i Masakazu Natsuda que s'interpretaran en estrena mundial.

El concert tindrà lloc a la Sala Principal de la Fundació Antoni Tàpies, acompanyat per les obres de l'exposició Antoni Tàpies. Col·lecció, # 6.

Barcelona Reed Quintet és una formació de cambra catalana nascuda a Barcelona l’any 2010. Considerada com a grup de referència a Catalunya, és única en el seu gènere a l’Estat espanyol. Constituïda íntegrament per instruments de canya, les seves interpretacions aporten una sonoritat molt peculiar que ofereix una gamma de colors i timbres pràcticament desconeguda en els conjunts de vent. Els membres de Barcelona Reed Quintet són: Pilar Bosque, oboè; Manuel Martínez, clarinet; Juani Palop, saxòfon; Daniel Ortuño, fagot; Víctor de la Rosa, clarinet baix.

Aquest esdeveniment és la continuació d'un diàleg entre artistes que va inaugurar el premi Pritzker 2013, l'artista Toyo Ito, acompanyat pels arquitectes Rafael de la Hoz i Arturo Berned, el passat mes d'octubre a Barcelona. L'entitat ArtinGroup és un col·lectiu de professionals que uneix disciplines i trajectòries diverses i que treballa per aconseguir la manifestació artística que uneix persones, temps, espais, moments i sentiments.

Neu Records és un segell independent de nova creació dedicat als enregistraments de música contemporània en formats surround d’alta definició, així com una plataforma d’interacció entre intèrprets i compositors internacionals del més alt nivell.

Programa de l'acte:

- 19.30 h. - Parlaments de personalitats.
- 20.15 h. - Concert de Barcelona Reed Quintet.

1. Edi. Toshio Hosokawa (Hiroshima, 1955)
2. Improvisations I, II & III. Ryo Noda (Amagasaki, 1948)
3. Chanson suspendue. Masakazu Natsuda (Tokyo, 1968). Estrena mundial
4. Bass Clarinet solitude. Joji Yuasa (Koriyama, Fukushima, 1929)
5. Distance. Toru Takemitsu (Tokyo, 1930-1996)
6. Wind Skein. Dai Fujikura (Osaka, 1977). Estrena mundial

- 21.00 h. - Fi del concert

* La conferència prevista del Dr. Soichi Hirai, comisari del Museu d’Art Modern de Kyoto, ha quedat anul·lada per motius aliens a l’organització.


Co-organitzen: ArtinGroup, Neu Records i Fundació Antoni Tàpies.

Amb la col·laboració de: Ajuntament de Barcelona.

  

Més informació: http://fundaciotapies.org/site/spip.php?article7731

Fundació Antoni Tàpies
Carrer Aragó, 255
Barcelona
http://fundaciotapies.org

Entrades populars