'Dalí' és protagonista al festival de cinema REC de Tarragona #Art #Tarragona

Imatge en línia 1

El REC,el Festival Internacional de Cinema de Tarragona, que tindrà lloc del 3 al 8 de desembre, ofereix cada any un espectacle de producció pròpia dissenyat especialment per a la cloenda, 'Clàssics al dia', que aquest any se celebrarà el 8 de desembre a les set de la tarda al Teatre Metropol. Serà un espectacle a mig camí entre el documental 'Dalí, Emperador de l'Acció' i una 'performance' en directe. Es projectaran petites peces de la peculiar visita que Salvador Dalí va fer a Tarragona ara fa 40 anys, convidat pel consistori per celebrar el bimil·lenari de la ciutat. En la gala de cloenda presentada per l'actriu tarragonina Mercè Rovira es fa el lliurament de premis, enguany amb dos guardons nous. /acn

El Festival ofereix tots els anys un espectacle de producció pròpia dissenyat especialment per a la cloenda: Clàssics al dia,  que aquest any es celebrarà el 8 de desembre a les 19h al Teatre Metropol.

La gala de cloenda presentada  per l'actriu tarragonina Mercè Rovira serà l'ocasió de l'entrega de premis;  aquest any amb dos guardons nous;  el premi de la crítica amb col·laboració amb ll'ACCEC, l' Associació Catalana de Crítics i Escriptors Cinematogràfics.  L'ACCEC ja organitza el Jurat de la Crítica al Festival de Sitges, i al Festival Cinema d'Autor de Barcelona, a més de col·laborar en els Jurats FIPRESCI (de la crítica internacional) dels festivals de Sant Sebastià, Valladolid, Sevilla i Gijón. Es suma també aquest any,  el  Premi a la millor Pel·lícula del Jurat Jove, format per alumnes d'estudis audiovisuals o que participen activament en el món audiovisual de la província de Tarragona.

A aquests premis se'ls hi suma els ja habituals Premi del Públic amb una dotació de 2.000 euros per a la distribució no comercial del film i el premi a la millor Opera Prima escollit per un Jurat Internacional.

L'acte comptarà amb un petit tast de la producció Clàssics al dia,  Dalí, Emperador de l'Acció, en format de  viatge visual i sonor per grans moviments d'avantguarda amb artistes experimetals. Després de la recuperació l'any passat de tot un clàssic (Marcel Pey), enguany Clàssics al Dia es disfressa de projecció surrealista per un motiu ben especial: una pel·lícula feta amb esforç col·lectiu, una àmplia recerca ciutadana i diverses mirades precedents de filmacions amateurs, sobre un personatge cabdal de l'art i la cultura catalana.  La cloenda del REC serà un espectacle a l'entorn documental, amb una pinzellada de "Dalí, Emperador de l'Acció", coproduït per Juan Desafinado, l'Aula de Cinema de la URV i TV3. Clàssics al dia serà un espectacle imbuït de l'esperit del "Diví", amb música en directe, imatges d'arxiu, animacions màgiques i declaracions controvertides.

Un show a mig camí entre la pel·lícula i la performance en directe.Comptarà amb la projecció de petites peces de la peculiar visita que Salvador Dalí, el divino, va fer a la ciutat de Tarragona ara fa 40 anys, era el 17 d'agost de 1973 quan el geni empordanès va ser convidat pel consistori per celebrar el bimil·lenari de la ciutat.

Aquest esdeveniment local es converteix en universal gràcis a la figura de Dalí, un fet que s'explora i s'analitza amb diversos materials. Pel·lícules amateurs d'aquell dia, gravacions d'àudio, fotografies i sobre tot la veu dels testimonis i experts que ens permeten saber l'impacte que va significar aquesta visita tan especial, i en general com es veia l'art més avantguardista en una capital de província sota el règim.

Entrades populars