El PP manté les restes de la Vila Romana de Catarroja amuntegades en un poliesportiu #HistòriaNostra

El PP no valora el patrimoni històric del País Valencià i amuntega les restes romanes de Catarroja.

El portaveu de Compromís a l'Ajuntament de Catarroja, Jesús Monzó, ha acusat a l'alcaldessa de Catarroja, la nacionalista espanyola Soledad Ramón, de faltar a la veritat davant els ciutadans del municipi en assegurar, en un ple municipal, que les restes arqueològiques de la Vila Romana de Catarroja s'havien traslladat a les dependències municipals per a la seua major protecció. Davant la petició d'informes que avalen aquest trasllat, l'alcaldessa ha hagut d'admetre que les restes encara es troben a les dependències del poliesportiu municipal.

Soledad Ramón va afirmar públicament el trasllat de les restes dies després que eixira a la llum que una part d'aquestes, concretament les que es van trobar durant les excavacions realitzades l'any 2008, portaven anys amuntegades a un xicotet habitacle del poliesportiu municipal, al costat de trofeus i altres utensilis esportius.

Les restes de la Vila Romana, assegura Monzó, ja haurien d'estar catalogades i inventariades des de fa anys. Tant la Conselleria com l'Ajuntament de Catarroja "estan permetent que part de la història dels catarrogins estiga a la mercè dels saquejos i de la deterioració perquè no existeix ni control ni vigilància de cap tipus". Compromís ha assegurat que "la clau de l'habitació ha anat circulant de mà en mà sense que l'alcaldessa tingués coneixement d'això, una circumstància que agreuja, encara més, el cúmul de despropòsits de l'equip de govern", ha denunciat Monzó.

L'alcaldessa de Catarroja, Soledad Ramón i el regidor de Cultura, David Nácher, estan sent "còmplices d'un delicte contra el patrimoni cultural dels valencians", afirma el regidor. Monzó assegura que existeix responsabilitat de les dues administracions, per la qual cosa si no s'actua amb diligència es donarà trasllat dels fets a la Policia Autonòmica perquè investigue i es depuren responsabilitats.

Comentaris

Entrades populars