Més de 40 creadors emergents a Barcelona a la Fundació Antoni Tàpies #Exposicions


15 novembre 2013 – 9 febrer 2014
FAQ: Zona de preguntes freqüents
Fundació Antoni Tàpies

Roda de premsa: 14 novembre 2013 a les 12h.
Inauguració: 14 de novembre 2013 a les 19,30h.

La Fundació Antoni Tàpies presenta el dijous 14 de novembre el seu nou projecte FAQ: Zona de preguntes freqüents, que estableix un punt de confluència entre la Fundació Antoni Tàpies i tres espais de creació artística de la ciutat de Barcelona, com són Hangar, Idensitat i Sala d'Art Jove. La mostra obre un marc de diàleg articulat mitjançant un programa d'exposicions, intervencions en l'espai públic, activitats, debats i altres dispositius, a partir dels quals dibuixar una panoràmica de la producció artística actual, on convergeixen les pràctiques de nombrosos/es creadors, teòrics, gestors culturals i activistes. Més de 40 artistes i participants es donaran cita en aquesta mostra.

Es desenvoluparan tres cicles:

FUGA, variacions sobre una exposició | Sala d'Art Jove | Del 15 de novembre al 13 de desembre.

Artistes: Adrià Ciurana, Azahara Cerezo, Mario M. Santamaría, Luca Rullo, Manuel Christoph Horn, Pedro Torres, Fernando Lega Lladós, Rafael Fuerza, Alicia Kopf, Ciprian Homorodean, Merced Ubalde, Anna Dot, Projecte Atlas (Constanza Jarpa, Juan Pablo Martínez, Isadora Willson i Miguel García), Manoengarra ( Begoña Garcia Garcia, Alfonso Fernández, Ana Llorens, Adri Galindo Rami) i Projecte Laboratori de la sospita (Laura Aixalà, Mirari Echávarri i María Maggi). | Comissaris: Beatriz Escudero, Sonia Fernández Pan, Rosa León, María de Pfaff i Zaida Trallero | Tutors convidats: Cristian Añó, Eloy Fernández Porta i Julia Montilla.

FACTÒTUM | Hangar |  Del 18 de desembre al 9 de febrer.

Artistes: Mireia c. Saladrigues, Enric Farrés, Quim Packard, Rasmus Nilausen, Llobet & Pons, Aggtelek, Ariadna Parreu, Marla Jacarilla, Ryan Rivadeneyra, Sebastián Cabrera, Laura Llaneli, David Mutiloa, Victor Jaenada, Pep Vidal, Jan Mech, Jonathan Millán i Gerard Rubio. | Comissaris: Projecte autocomissariat pels artistes residents.

DISPOSITIUS POST- | Idensitat | Del 17 al 25 de gener.

Intervencions en l'espai públic. Artistes: Catie de Balmann, Olaia Sendón, Raons Públiques, Laia Solé, Dixpositius, Maria Anwander, Álvaro Muñoz Ledo, Projecte Atlas (Constanza Jarpa, Juan Pablo Martínez, Isadora Willson i Miguel García) i Gian Luca Cresciani. | Seminari Post-:  Cultures/Polítiques. POST- polítiques culturals i institució | Creació / Societat. POST- polítiques socials i autogestió | Prospeccions de futur / Realitats o ficcions. POST- realitats. | (Participants a confirmar.) | Comissaris: Un projecte d'Idensitat en col·laboració amb Recreant Cruïlles.


Organització: Fundació Antoni Tàpies, Hangar, Idensitat i Sala d'Art Jove Sala.

Quin és el paper actual de les institucions dedicades al coneixement, la reflexió i la producció al voltant de la pràctica artística? Cóm repensar i restablir les relacions entre institucions, comissaris/es, artistes, investigadores/s, públics i altres col·laboradors/es? Com participar des de les pràctiques artístiques en l'espai on es debat la re-articulació del fet social, el fet polític o el fet econòmic? Com comunicar els processos i les investigacions? Com combinar estratègies a curt i a llarg termini? Com posar en comú els dubtes i les pràctiques? Com acollir les preguntes i les respostes d'altres? Com donar cabuda i posar al centre els qüestionaments? Com articular diferents maneres de fer? Quin sentit té un projecte en col·laboració? Per què treballem junts/es? Com activar la complementarietat, la solidaritat? Com s'articulen la producció, la investigació, l'exposició, el debat? Com i quan es necessiten espais d'exposicions, escenes, tallers?

Amb FAQ: Zona de preguntes freqüents s'obre una àrea de debat actiu entre diferents agents que es troben en una convivència espacio-temporal determinada. Es tracta d'un espai d'emergència, que és fruit de la convergència d'iniciatives de perfil diferent que tenen el seu radi d'acció a Barcelona. L'obertura d'aquesta zona suposa una suspensió dels límits de cada agent, establint, així, un qüestionament de les maneres de fer i una possibilitat d'experimentació des d'una pràctica compartida. Es compta amb dues sales d'exposició, diferents formats de presentació i tres mesos en els quals el punt de partida dels processos seran les preguntes que sorgeixin i que vertebrin el quefer dels diversos agents reunits.

A FAQ: Zona de preguntes freqüents s'hi desenvolupa un punt de confluència entre la Fundació Antoni Tàpies, Idensitat, la Sala d'Art Jove i Hangar, des del qual s'obre un marc de diàleg mitjançant un programa d'exposicions, intervencions a l'espai públic, activitats, debats i altres dispositius des dels quals convergeixen pràctiques de nombroses/os artistes, teòrics, gestors culturals i activistes.

Durant el període del projecte es desenvoluparan tres cicles:

- Fuga: variacions sobre una exposició. Del 15 de novembre al 13 de desembre
- FACTOTUM. Del 18 de desembre al 9 de febrer
- DISPOSTIVOS POST. Del 23 al 25 de gener


Entrades populars