'Les ferides del taller' de Lucía Juan a la Galeria Antoni Pinyol de #Reus #Art

Imatge en línia 1

Lucía Juan | Imaginar topogràfic 19 | Mixta sobre papel, 50×60 cm. | 2103


Artista: Lucía Juan, Guanyadora del 21 PREMI TELAX  
Dates: Del 8 al 30 de noviembre del 2013

Inauguració: Divendres, 8 de novembre a les 20h.

"Les ferides del taller" és un conjunt de treballs produïts al poble natal de l'artista, un projecte multidisciplinari on es relaciona  la història de l'espai de treball amb el temps que porta l'artista vinculada a ell.

A l'exposició podrem veure 6 sèries de treballs amb les que descobrim el procés conceptual i tècnic de com s'ha format aquest projecte.

Coneixem la historia d'aquest espai amb les fotografies "Les ferides", que ens mostren l'estat actual del taller de construcció a meitat realitzar. El vídeo "El Terra"  ens ensenya diferents vivències subordinades a l'estat d'aquest. Amb "L'obra com a resultat de l'espai" veiem com va lligada al lloc on es crea, i amb "Registres Intangibles" generem una obra basada en la morfologia i els residus que presenta la superfície del lloc. Els tríptics fotogràfics "Tres versions" ens trasllada els diferents resultats que obtenim dels treballs anteriors, produint una reflexió conjunta. Per acabar, amb  "Imaginari topogràfic" veiem com es creen noves geografies a partir de coordenades reals del taller, de manera que podríem recrear amb la superposició de totes les peces la superfície del taller de l'artista.  

Totes les obres produïdes per separat són capaces de formar part d'un mateix discurs que les unifica de manera conceptual, oferint a l'exposició un conjunt que de forma fragmentada genera diferents reflexions.

Aquest projecte posa de manifest aspectes micro-polítics pròpis d'una jove artista visual en l'actual situació social i unes reflexions que són base d'aquest i altres treballs de Lucía Juan: les relacions, les experiències,  les interpretacions i com el medi ens defineix.

Més informació:

Galeria Antoni Pinyol
Carrer del Vidre, 11
43201 Reus.
http://www.antonipinyol.com

Comentaris