Primera retrospectiva de Ferran Freixa al Tecla Sala #Fotografia #Hospitalet


'Ferran Freixa. Fotografia 1973-2013'. És el nom de l'exposició que inaugura dimecres el Centre d'Art Tecla Sala de l'Hospitalet. I 135, les imatges que s'hi recullen per mostrar 40 anys de vida i professió del fotògraf barceloní. Un artista de mirada en blanc i negra que centra bona part de la seva obra en cercar la bellesa a l'arquitectura i l'interiorisme. És la primera mostra que recull un retrospectiva de Freixa (1950), "un dels fotògrafs catalans més importants de la generació dels anys setanta", destaca el també fotògraf i cocomissari de l'exposició, Josep Rigol. La mostra presenta, entre d'altres, unes impactants imatges del 1994, singularment en color, d'un ruïnós i cremat Teatre del Liceu. 

L'exposició de Ferran Freixa (Barcelona,1950), té una capacitat excepcional per copsar i sublimar l'estat de les coses. Pacient observador de les llums, ombres i matisos, l'autor té una especial predilecció per observar el pas del temps a partir d' escenes ambigües, objectes, espais o arquitectures inerts. L'exposició de Ferran Freixa al Centre d'Art Tecla Sala és la primera retrospectiva de l'artista i resumeix quaranta anys de treball amb una obra silenciosa, extremadament refinada, fruit d'una veritable dimensió autobiogràfica.

Ferran Freixa (Barcelona, 1950), entra en el món de la fotografia de forma autodidacta i el 1969 comença a treballar en els camps de la moda, la indústria i la publicitat. A partir del 1978 s'especialitza en la fotografia d'arquitectura i d'interiorisme, col•laborant amb els millors professionals i difonent la seva obra en publicacions nacionals i internacionals. Des del 1973 ha realitzat un gran nombre d'exposicions de les seves fotografies d'autor a galeries i museus d'Europa i dels Estats Units. La seva obra personal es troba en importants col•leccions artístiques, particulars i públiques. L'exposició de Ferran Freixa al Centre d'Art Tecla Sala és la primera retrospectiva de l'artista i resumeix quaranta anys de treball amb una obra silenciosa, extremadament refinada, fruit d'una veritable dimensió autobiogràfica.

FERRAN FREIXA
Fotografia 1973-2013

DEL 27 DE NOVEMBRE AL 25 DE MAIG DE 2014
Data inici: 28/11/2013
Data fi: 25/05/2014

Lloc: CENTRE CULTURAL METROPOLITÀ TECLA SALA
Avda. Josep Tarradellas i Joan 44  (L'Hospitalet de Llobregat)

http://www.teclasala.net/detallActe.aspx?1ZqO2FtwI6hGOUGqazAyL8H82p91k8bovTBtylO6nfD8jOcqazB

Entrades populars